En Sıcak Konular

Tüm zamanların rekoru

20 Temmuz 2015 10:14 tsi
Tüm zamanların rekoru Bayram tatili nedeniyle milyonlarca kişi dönüşe geçince ulaşımda tarihin en yoğun günlerinden biri yaşandı.

Tüm zamanların rekoru

 

Star 


Bayram tatili nedeniyle milyonlarca kişi dönüşe geçince ulaşımda tarihin en yoğun günlerinden biri yaşandı. Otobüsler 7 milyon kişiyi taşırken havaalanlarında tüm zamanların rekoru kırıldı. Deniz taşımada ise ek seferler tatilcilere yetmedi.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle milyonlarca kişi dönüşe geçince havada-karada ve denizde tüm zamanların rekoru kırıldı. Otobüsler 7 milyon kişiyi taşırken bayramı fırsat bilen tatilcilerin akın ettiği Antalya’da havaalanı tarihin en yoğun günlerini yaşadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Başmüdürü Osman Serdar, 18 Temmuz günü Antalya Havalimanı’na iniş- kalkış yapan uçak sayısı ve gelen yolcu bakımından tüm zamanların rekorunun kırıldığını belirterek “1012 uçakla 169 bin yolcuya hizmet verdik. 14 bin havalimanı çalışanlarımızı kutluyorum” dedi. Benzer yoğunluk denizde de yaşandı. Bayramı Ege kıyılarında geçiren ve dönüş için deniz ulaşımını tercih eden tatilciler, Bandırma İskelesi’nde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Bayramın son günü Bandırma İskelesi’nden sadece İDO ile İstanbul’a yaklaşık 8 bin 500 yolcu ve bin 400 aracın geçişi sağlandı. İDO, yoğunluk nedeniyle Topçular-Eskihisar hattındaki feribot sayısını 14’ten 18’e çıkarırken, Eskihisar-Tavşanlı hattında sefer yapan İstanbullines firması 4 feribotla hizmet verdi. Bayramın son günü Yalova’daki Topcular Feribot İskelesi’nden 25 bin araç geçiş yaptı.

Otogarlarda izdiham

Çanakkale Boğazı’nı kullanarak İstanbul ve Trakya yönüne giden tatilciler ise Çanakkale’deki iskelelerde yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ile Gelibolu-Lapseki arasında yolcu ve araç taşıyan feribotlar, yoğunluğu eritebilmek amacıyla sefer saatini beklemeksizin, dolduğunda hareket etti. Bölgede hizmet veren GESTAŞ 10 feribotu ile aralıksız çalıştı. Bayram yoğunluğunun en fazla yaşandığı noktalar ise otogarlar oldu. Esenler’deki Büyük İstanbul Otogarı girişinde uzun kuyruklar oluştu. Otogara ulaşabilmek için saatlerce bekleyen yolcular otobüslerden inerek yürümek zorunda kaldı. Benzer yoğunluk Ankara Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) de yaşandı. AŞTİ’de giden yolcu peronu tıklım tıklım doldu. Bayram döneminin, alışveriş ve tatil harcamalarıyla birlikte 8 milyarlık bir ekonomi yarattığı sanılıyor. Bu harcamanın 3 milyarını kredi kartı harcamaları oluşturuyor. 


Bu haber 1,331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,516 µs