En Sıcak Konular

Piyasalar güne alımlarla başladı

2 Şubat 2016 10:30 tsi
Piyasalar güne alımlarla başladı Dün kapanışa doğru gelen alımlarla yatay kapanan BİST, bu sabah güne alımlarla başladı.

Piyasalar güne alımlarla başladı

 

 

Dünya 

 

Dün kapanışa doğru gelen alımlarla yatay kapanan BİST, bu sabah güne alımlarla başladı. Dolarda ise ilk işlemler 2,95 seviyelerinden geçiyor.

Borsa İstanbul'un (BİST) 100 endeksi güne 203 puan artışla 73.651 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,28 oranında değer kazandı. Dün gün sonunda gelen alımlarla yatay kapanan BİST'in daha pozitif bir seyir izleyeceği düşünülüyor.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Şubat sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.14 yükselişle 90.7750 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Şubat sonu kontratları ise yüzde 0.22 düşüşle 2.9760 seviyesinde seyrediyor.

Dolar/TL dün akşam saatlerinde en son 4 Ocak'ta gördüğü 2.9440 seviyesine kadar geriledikten sonra bu sabah 2.9500/2.9510 seviyesinde işlem görüyor.

İçeride ve dışarıda önemli bir veri akışının olmadığı bugün piyasaların içeride kur ve faizlerin seyrini, dışarda ise petrol fiyatları ile yurt dışı piyasaları izleyerek yön bulması bekleniyor. 

Diğer taraftan, kapanış sonrası gelecek banka bilançoları önemle beklenecek. Bugün Garanti Bankası, Akbank ve Yapı Kredi Bankası’nın dördüncü çeyrek mali verileri açıklanacak. 

Dış borsalarda son durum

Çin'den gelen olumsuz PMI verisi küresel teşviklerin etkilerini silerken, Fed Başkan Yardımcısı Fischer'ın güvercin açıklamaları Wall Street endekslerinde kayıpların büyümesine engel oldu.

Bu sabah itibariyle petrol fiyatlarındaki düşüşler ve global büyüme ilişkin artan kaygılar ile Asya borsalarında aşağı yönlü seyirler görülüyor.

Avrupa piyasalarının ise güne hafif satışlarla başlaması bekleniyor. Ayrıca, ABD vadelileri de hafif negatif bir açılışa işaret ediyor. 

Fischer ne dedi?

Fed'in iki numaralı ismi Stanley Fischer, son dönemlerde finans piyasalarında görülen dalgalanmaların devam etmesi ve küresel ekonomide bir yavaşlamaya neden olması durumunda ABD ekonomisinin, enflasyonun da düşük olması nedeniyle zarar görebileceğini söyledi. Fischer'in açıklamaları, bir aydır dünya borsaları ve petrol fiyatlarında yaşanan kayıpların Fed'in faizleri artırma konusunda elini ağırlaştırabileceği görüşlerini güçlendiriyor.


Bu haber 1,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,081 µs