En Sıcak Konular

BİST, yurt dışına daha fazla duyarsız kalamadı

16 Şubat 2016 10:20 tsi
BİST, yurt dışına daha fazla duyarsız kalamadı Artan jeopolitik riskler nedeniyle küresel piyasalarda dün yaşanan sert yükselişlere seyirci kalan Borsa İstanbul, yeni güne alımlarla başladı.

BİST, yurt dışına daha fazla duyarsız kalamadı

 

 

Dünya

 

Artan jeopolitik riskler nedeniyle küresel piyasalarda dün yaşanan sert yükselişlere seyirci kalan Borsa İstanbul, yeni güne alımlarla başladı.

Jeopolitik gelişmeler ve artan güvenlik endişeleri ile dün global piyasalardan negatif ayrışan Borsa İstanbul (BİST), bugün de devam eden endişelere karşın yurtdışı piyasalardaki iyimserliğe daha fazla kayıtsız kalamadı ve güne alımlarla başladı. 

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 578 puan artışla 71.586 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,81 oranında değer kazandı. 

Dün günü 2.95 civarında tamamlayan dolar/TL  bu sabah güne 2.9495/2.9507 seviyesinde başladı. Dün akşam 3.12 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1203/3.1218; 3.29 civarında başlayan euro/TL ise 3.2913/3.2934 seviyesinde işlem görüyor.  

Dış borsalarda son durum

Asya borsaları Çin piyasalarının istikrar kazanması, petrol fiyatlarının yükselmesi ve ABD'de tüketimin güçlü seyrettiğini gösteren verilerin etkisiyle yükselirken; yatırımcılar geçen haftaki satışın ardından ucuz hisselere yöneliyorlar. 

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde bir yükselirken, Çin'de kredilerin şaşırtıcı hızda artış kaydetmesinin ardından ülkenin bankacılık hisseleri yüzde 1.5 artıda seyrediyor. 

Japonya'nın Nikkei endeksi ise dünkü yüzde 7.2 yükselişin ardından bugün yüzde 0.2 artıda kapanarak geçen haftaki yüzde 11'lik düşüşü büyük ölçüde telafi etti. 

Geçen iki haftada yüzde 10'un üzerinde gerileyen Avrupa hisse senedi piyasaları dün yüzde 2.9 yükselirken, tatil nedeniyle kapalı olan ABD borsaları vadeli işlemleri  yüzde 1.5 artıda bulunuyor.


Bu haber 1,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,143 µs