En Sıcak Konular

Dolar 2,97'yi geçti

16 Şubat 2016 17:54 tsi
Dolar 2,97'yi geçti Türkiye'nin koalisyon ile Suriye'de kara harekatı için görüştüğüne dair açıklama doları 2,97'nin üzerine çıkardı.

Dolar 2,97'yi geçti

 

 

Dünya 

 

Türkiye'nin koalisyon ile Suriye'de kara harekatı için görüştüğüne dair açıklama doları 2,97'nin üzerine çıkardı.

Suriye'ye ilişkin hafta sonundan itibaren artan gerilim, Türkiye'nin uluslararası koalisyon ile Suriye'de kara harekatı için görüştüğü açıklaması ile bir kademe daha ileri noktaya taşınırken dolar/TL'de gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışma trendi bugün belirginleşti.

TL dün dolar karşısında yüzde 1 civarında değer kaybı yaşarken benzer para birimlerinde yüzde 1'i aşan değer kazançları yaşanmıştı. TL bugün de yüzde 0.5'in üzerinde değer kaybederken benzer para birimlerinde kayıplar daha sınırlı kaldı.

Güne 2.95'in altında başlayan dolar/TL, kapanış saatlerine doğru 2.97 seviyesinin üzerine çıktı. Kurda işlemler saat 17:40 itibariyle 2,9710 TL'den geçiyor. 

Bu sabah 3.12 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1326/3.1336; 3.29 civarında başlayan euro/TL ise 3.3004/3.3016 seviyesinde işlem görüyor.

Borsa İstanbul ise yüzde 1'e yakın primle başladığı günü 58 puan kayıpla 70.949 puandan tamamladı. 

TL dün dolar karşısında değer kaybeden tek gelişmekte olan ülke para birimi olurken bugün de negatif ayrışma devam etti. Bankacılar bu gelişmeye tek neden olarak ise Türkiye'nin de bölgede yaşananlara askeri yönde dahil olma ihtimalini kuvvetlendiren gelişmeleri gösteriyor.

Analistler, Suriye, Rusya, Türkiye taraflarından yapılan açıklamaların gerginliği arttırdığını belirtirken en kötü senaryolardan biri olan Türkiye'nin askeri olarak operasyona dahil olma ihtimalini kuvvetlendiren gelişmelerin ise her geçen gün artmasının piyasalardaki baskıyı da tetiklediğin belirtiyorlar.

Suriye'deki gelişmelerle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan bir Türk yetkili, "Türkiye koalisyon ile Suriye'de kara harekatı için görüşüyor...

Suriye'deki savaşı kara harekatı olmadan durdurmak imkansız hale geldi, ABD ve Batı ülkeleri de bu harekatta yer almalı" dedi.

Bir diğer taraftan ise Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye hükümet kuvvetlerine ve Suriye'nin vatansever muhalefetine yönelik yoğun top atışları düzenlediğini kaydetti.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "En kötü senaryo olan Türkiye'nin Suriye'de bir askeri harekata doğru gittikçe ilerlemesi piyasada da fiyatlanıyor. Henüz tam anlamıyla Türkiye'nin tek başına bir savaşa atılması değil ancak bunu koalisyon ile de olsa istekliliğini dile getirmesi önemliydi.

Bunun yanı sıra bugün piyasalarda ordunun sınıra doğru daha da kaydırıldığına ilişkin bir söylenti de kapanış saatlerinin yakınlaşmasıyla satışları hızlandırdı" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin halihazırda büyük bir bölümü zaten Türkiye'nin güneydoğu illerinde ve Suriye sınırlarına yakın yerlerde konuşlanmış şekilde bulunuyor.


Bu haber 1,296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,330 µs