En Sıcak Konular

Dolar 2.98'i aştı

17 Şubat 2016 10:02 tsi
Dolar 2.98'i aştı Jeopolitik endişelerin belirginleşmesiyle dolar/TL güne 2.98'i aşarak başladı.

Dolar 2.98'i aştı

 

 

Dünya 

 

Jeopolitik endişelerin belirginleşmesiyle dolar/TL güne 2.98'i aşarak başladı.

Dolar/TL önemli bölümü dün gece saatlerinde olmak üzere Türkiye'nin Suriye'deki jeopolitik gelişmelere her geçen gün daha da müdahil olabileceğine ilişkin endişelerle sert yükselişini sürdürerek Şubat ayında ilk kez 2.98'in üzerine çıktı.

Suriye'ye ilişkin hafta sonundan itibaren artan gerilim, Türkiye'nin uluslararası koalisyon ile Suriye'de kara harekatı için görüştüğü açıklaması ile bir kademe daha ileri noktaya taşındı.

Dün güne 2.95'in altında başlayan ve günü 2.9650 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah 2.9810/2.9825 seviyesinde güne başladı. Dün akşam saatlerinde 3.1320 civarında işlem gören sepet bazında TL  3.1551/3.1569; 3.30 civarında başlayan euro/TL ise 3.3292/3.3315 seviyesinde işlem görüyor.

"Bu bir savaş fiyatlaması değil"

"Bu bir savaş fiyatlaması değil" diyen üst düzey bir bankacı, "Sınırda riskler artıyor. Her geçen gün Türkiye'nin bir başka ülke ile karşı karşıya gelme ihtimalinin artması piyasada baskı yaratıyor. Hafta boyunca negatif ayrışma belirginleşti. Ancak bir kara harekatı fiyatlansaydı kur tarihi rekorun altında olmazdı" dedi.

Dün en çok değer kaybeden para birimi TL idi

Hafta başından beri gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan TL dün de dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olmuştu. Analistler Suriye, Rusya, Türkiye taraflarından yapılan açıklamaların gerginliği arttırdığını belirtiyorlar. Analistler ayrıca en kötü senaryolardan biri olan Türkiye'nin askeri bir operasyon ile Suriye'de yer alması ihtimalini kuvvetlendiren gelişmelerin ise her geçen gün artmasının piyasalardaki baskıyı da tetiklediğini ifade ediyorlar.

Suriye'deki gelişmelerle ilgili gazetecilere dün açıklamada bulunan bir Türk yetkili, "Türkiye koalisyon ile Suriye'de kara harekatı için görüşüyor... Suriye'deki savaşı kara harekatı olmadan durdurmak imkansız hale geldi, ABD ve Batı ülkeleri de bu harekatta yer almalı" dedi. 

Bir diğer taraftan ise Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye hükümet kuvvetlerine ve Suriye'nin vatansever muhalefetine yönelik yoğun top atışları düzenlediğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyeleri ise dünkü oturumda Türkiye'nin Suriye'de YPG milislerine top ateşi açması hakkında endişelerini dile getirerek Türkiye'ye uluslararası hukuka uyması çağrısında bulundu. 


Bu haber 1,191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,146 µs