En Sıcak Konular

Dolar düşüşle açıldı

22 Şubat 2016 10:25 tsi
Dolar düşüşle açıldı Haftaya bir miktar düşüşle 2,95 seviyelerinden başlayan dolar kuru, jeopolitik gelişmeler ve Hazine ihalelerini takip ederek yön belirleyecek.

Dolar düşüşle açıldı

 

 

Dünya 

 

Haftaya bir miktar düşüşle 2,95 seviyelerinden başlayan dolar kuru, jeopolitik gelişmeler ve Hazine ihalelerini takip ederek yön belirleyecek.

Küresel büyüme endişeleri ile global piyasalarda iki yönlü dalgalanmaya karşın iç ve bölgesel jeopolitik riskler nedeniyle TL geçen hafta benzer para birimlerinden negatif ayrışırken, piyasalar bugün Hazine ihaleleri ile iç ve dış gelişmeleri izleyecek.

Hazine bugün 17 Şubat 2021 itfalı 5 yıl vadeli 6 ayda bir yüzde 5.35 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili ilk kez, 14 Ocak 2026 itfalı TÜFE'ye endeksli altı ayda bir yüzde 1.35 reel kupon ödemeli 10 yıl vadeli tahvili yeniden ihraç edecek.

Hazine ihaleleri öncesinde, Cuma günü kapanışta 2.9591/2.9613 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2.9504/2.9540 seviyesinden güne başladı. Cuma günü aynı saatte 3.1229/3.1248 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.1148/3.1188, 3.2867/3.2885 seviyesinde olan euro/TL ise 3.2792/3.2838 seviyesinde işlem görüyor.

TEB Yatırım Stratejisti Erkin Işık bu sabahki notunda Hazine'nin bu hafta gerçekleştireceği ihalelerin Türk tahvillerine gelecek talep seviyesini göstereceğini söyleyerek, "Geçen hafta Suriye'deki hedeflerin vurulması ve Ankara'daki terör saldırısı Türkiye'de jeopolitik riskleri artırarak piyasaları risklere karşı hassaslaştırarak Türk piyasalarının daha kötü performans göstermesine neden oldu. Global risk algısındaki iyileşme ile bu haftanın ihaleleri talep çekebilir ki Hazine'nin Temmuz'a kadar planlanmış büyük bir ihracı yok" dedi.

TL NEGATİF AYRIŞTI

Reuters verilerine göre, geçen hafta gelişmekte olan ülke para birimlerinin neredeyse tamamı dolar karşısında değer kazanırken, TL'nin yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti.

Analistler, TL'deki bu kaybın jeopolitik gelişmelerden kaynakladığını, Türkiye'nin Suriye'deki gelişmelere askeri olarak müdahil olma ihtimalinin artmasının piyasada tedirginlik yarattığını belirtiyor. Ancak bankacılar kurun tarihi zirve seviyelerinin altında kalmasıyla piyasada bir savaş olasılığını fiyatlanmadığına işaret ediyor.

Destek Menkul Değerler'in notunda ise kurdaki 2.95 seviyelerine görülen gevşemeye rağmen kısa vadede yükseliş trendini koruduğu belirtilerek, "Toparlanmanın devam etmesi durumunda 2.9590 ve 2.9720 dirençleri gündeme gelebilir. Ancak 2.95 seviyesinin altına sarkmadıkça yukarı yönlü hareketler devam edebilir" denildi.


Bu haber 1,222 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,017 µs