En Sıcak Konular

Ete spekülasyon tedbiri

23 Şubat 2016 09:35 tsi
Ete spekülasyon tedbiri Et fiyatlarını düşürmek için ESK’nın kasaplara direkt et satışı gündemde. Mehdi Eker konuyla ilgili “ESK’nın buna yetkisi var. Karkas et üzerinden piyasa dengelenir” dedi.

Ete spekülasyon tedbiri

 

 

Star

 

Et fiyatlarını düşürmek için ESK’nın kasaplara direkt et satışı gündemde. Mehdi Eker konuyla ilgili “ESK’nın buna yetkisi var. Karkas et üzerinden piyasa dengelenir” dedi.

Kıyma ve kuşbaşı fiyatlarının düşürülmesine yönelik tartışmalar devam ederken, spekülasyonu önlemek için kasaplara direk karkas et satışı gündeme geldi. Uzmanlar, düşük fiyattan karkas et satılmasının fiyat spekülasyonunu önlenebileceğini dile getiriyor. Ak Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) yetkisi olduğunu belirterek, “Karkas et üzerinden piyasa dengelenir. Türkiye kendi imkanlarını doğru kullanmalı. Kendi üretimini sürdürmesi gerekiyor. Bu arada piyasa denetimleri ile bunu istismar edenlere fırsat verilmemesi lazım. Gümrükleri sıfırlayıp et getirmek Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirir. Bağımlı olursanız kendi üretim zincirini kırarsanız” dedi.

ESK’NIN YETKİSİ VAR

Tüketici fiyatlarının belirli bir düzeyde tutulması içinde ESK’nın aktif olarak devrede tutulması gerektiğini aktaran Eker “Ticaret sektörü de aşırı fiyat farkından kaynaklanan spekülasyon istismarının önüne geçen tedbirler almalı.30 bin ton karkas et ihtilat yetkisi var ESK’nın. Piyasayı düzenler” dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Eker, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ile bir araya geldi. Eker, kıdem tazminatına ilişkin tarafların görüşlerine başvurulduğunu ifade ederek “Akşamdan sabaha yapılacak değişiklik değil. Bu hakikaten üzerinde ayrıntılı çalışılması gereken bir konu” dedi. Eker, hem işçi hem de işverenin faydasına olacak şekilde çözümün yapılacağını belirterek “Tarafları buluşturacağız. Öyle bir düzenlemeyle işçi de ‘tamam ben buna razıyım benim haklarım korunuyor’ diyecek işvereninde ‘bu sürdürülebilir ben bunu taşırım’ diyeceği bir noktayı yakalamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkanlık sistemi yönetimi kolaylaştırır

Ak Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eker, yeni Anayasa çalışmalarının 2007 ve 2011 yıllarında gündeme geldiğini hatırlatarak darbe Anayasası ile Türkiye’nin köklü meseleleri yapmasının mümkün olmadığını söyledi. Türkiye’deki yönetimin adının parlamenter olduğu ancak kendisinin olmadığını dile getiren Eker “Bu tuhaf yapıyı millet netleştirmesi lazım. Kendi isteği doğrultusunda bir model. Bizim düşüncemiz Başkanlık sistemi yönetimi kolaylaştırır. Daha demokratik bir sistem işleyişine katkı sağlar. Kuvvetler ayrımı tam uygulanır. Mevcut yapıda yetki ve sorumluluk eşit değil. Yeni bir Anayasa ihtiyacı zorunlu şart” dedi.


Bu haber 1,174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,856 µs