En Sıcak Konular

Küresel piyasalar düşüşte

23 Şubat 2016 09:37 tsi
Küresel piyasalar düşüşte Küresel piyasalar, dün genel olarak pozitif bir seyir izledikten sonra bugün yoğun veri gündemine odaklandı.

Küresel piyasalar düşüşte

 

 

Dünya 

 

Küresel piyasalar, dün genel olarak pozitif bir seyir izledikten sonra bugün yoğun veri gündemine odaklandı.

ABD'de dün açıklanan imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksinin (PMI) beklentilerin altında kalmasına karşın petrol fiyatlarındaki yüzde 5'i aşan yükselişle artan küresel risk iştahı, pay piyasalarında alımların güçlenmesini sağladı. 

Dün Dow Jones endeksi yüzde 1,40 yükselerek yaklaşık 7 haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, S&P 500 endeksi yüzde 1,45, Nasdaq endeksi yüzde 1,47 değer kazandı. Analistler, bugün tüketici güven endeksi başta olmak üzere açıklanacak verilerin ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'ın açıklamalarının takip edileceğini ifade ediyor.

Avrupa tarafında, "Brexit" endişesi piyasalar üzerinde etkili olmaya ve gündemi belirlemeye devam ederken, küresel piyasalarda artan risk iştahı borsaları destekliyor. İngiliz Sterlini, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın AB'den çıkışı destekleyeceğini belirtmesinin ardından son 7 yılın en düşük seviyesine gerilerken, UKX endeksi yüzde 1,47 değer kazandı. Analistler, bugün İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney'in, İngiliz parlamentosunda milletvekillerinin şubat ayı enflasyon raporuna ilişkin sorularını yanıtlayacağını ve özellikle “Brexit” ve politika faiz artışı konularında yapabileceği açıklamaların takip edileceğini kaydediyor. 

Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,98, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,79 artış kaydetti.

ASYA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Asya borsaları, küresel hisse fiyatlarının değer kazanmasına neden olan petrol fiyatlarındaki artışın tersine dönmesinin ardından bugün yedi haftanın zirvesinden yeniden düşüşe geçti. 

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 düşerken, erken saatlerde yüzde 0.4 yükselerek 8 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Japonya Nikkei 225 endeksi günü yüzde 0,37 azalışla tamamlarken, Şanghay bileşik endeksi şu dakikalarda yüzde 1,7 geriledi. 


Bu haber 1,145 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,025 µs