En Sıcak Konular

Dolarda düşüş sınırlı kalıyor

23 Şubat 2016 10:24 tsi
Dolarda düşüş sınırlı kalıyor Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında önemli kazançlar sağlarken TL'deki değerlenme jeopolitik risklerin etkisiyle sınırlı oluyor.

Dolarda düşüş sınırlı kalıyor

 

 

Dünya 

 

Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında önemli kazançlar sağlarken TL'deki değerlenme jeopolitik risklerin etkisiyle sınırlı oluyor.

İngiltere'nin Euro Bölgesi'nden çıkacağına yönelik endişelerin euroda zayıflığa neden olmasıyla TL dün euro karşısında değer kazanmasına karşın dolar karşısında diğer gelişmekte olan ülkelerin gerisinde kaldı. 

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.9425/2.9435 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2.9391/2.9415 seviyesinden işlem görüyor. 

Dün aynı saatte 3.0933/3.0952 seviyesinde olan sepet bazında TL  bu sabah 3.0911/3.0939; 3.2443/3.2463 seviyesinde olan euro/TL ise 3.2436/3.2464 seviyesinde işlem görüyor. 

Piyasalar bugün Hazine ihaleleri ile PPK toplantısını izleyecek.  

Hazine bugün 14 Haziran 2017 itfalı altı ayda bir yüzde 4.80 kupon ödemeli sabit kuponlu tahvil ile 20 Nisan 2022 itfalı altı ayda bir kupon ödemeli değişken faizli tahvili yeniden, 11 Şubat 2026 itfalı altı ayda bir yüzde 5.3 kupon ödemeli 10 yıllık sabit kuponlu tahvili ise ilk kez ihraç edecek. 

Öte yandan Merkez Bankası'nın (TCMB) saat 14:00'te sonuçlarını açıklayacağı Şubat ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında kısa vadeli faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Bir bankacı, "Bugün yurt içinde Hazine ihaleleri ve TCMB faiz kararı açıklaması takip edilecek. Faiz değişikliği beklenmiyor, ancak açıklamada yeni/farklı bir ifade olup olmadığına bakılacak, piyasalar üzerindeki etkisi sınırlı olabilir. Dün euro çok değer kaybedince TL de euro karşısında yaklaşık yüzde 1.4 değer kazanırken, dolar karşısında kazancı yüzde 0.50'de kaldı. Dolar/TL'de 100 günlük basit hareketli ortalamanın olduğu 2.9310 seviyesi ilk destek" dedi.  

TL negatif ayrıştı

ABD'nin petrol üretiminde bir azalma olabileceği endişeleri ile dün petrol fiyatları yüzde 7 değer kazanırken, gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazanmış ancak jeopolitik riskler nedeniyle TL negatif ayrışmıştı. 

Öte yandan euro İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma olasılığı ve bunun Euro Bölgesi ile ortak para birimine zarar vereceği endişeleri ile dolar karşısında değer kaybetti. 

Hafta sonu İngiltere'nin Haziran ayında AB'den çıkıp çıkmamak için bir referandum yapacağının duyurulmasının ardından Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın "çıkış" yönünde kampanya yapacağını belirtmesiyle İngiltere'nin AB üyeliğini bırakma ihtimali daha da arttı. 

Asya borsaları, küresel hisse fiyatlarının değer kazanmasına neden olan petrol fiyatlarındaki artışın tersine dönmesinin ardından bugün yedi haftanın zirvesinden yeniden düşüşe geçerken; euro ve sterlin İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda devam eden belirsizlikten dolayı değer kaybetti.  

Petrol fiyatları bugün ise ABD'den gelecek üretim kesintisinin İran'ın artan üretimi tarafından dengeleneceği beklentileriyle geriledi. 


Bu haber 1,160 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,509 µs