En Sıcak Konular

Küresel piyasalar kararsız

25 Şubat 2016 10:31 tsi
Küresel piyasalar kararsız Küresel piyasalarda bugün kararsız bir seyir gözlenirken, Çin borsaları yüzde 7'ye yakın kayıplarla sert bir düşüş gerçekleştirdi.

Küresel piyasalar kararsız

 

 

Dünya 

 

Küresel piyasalarda bugün kararsız bir seyir gözlenirken, Çin borsaları yüzde 7'ye yakın kayıplarla sert bir düşüş gerçekleştirdi. Aksine Japon Nikkei endeksi ise yaklaşık yüzde 1.4 yükseldi.

Küresel piyasalar, petrol fiyatlarına paralel dalgalı hareketini sürdürürken, bugün Çin piyasalarındaki sert düşüş ve ABD'de açıklanacak verilerin piyasaların odak noktasında olması bekleniyor.

Asya tarafında, bugün Çin piyasalarındaki sert düşüşler gündemin en üst sırasına yerleşti. Borsa, ülkenin maliye bakanı yardımcısının ihracat ve yuan konusundaki endişeli açıklamalarının ardından çakıldı. Likidite endişeleri ile dünyanın en büyük borsalarından Çin'de Şanghay bileşik endeksi, yüzde 7’ye yakın düştü. Şanghay Bileşik endeksi günü 2741,42 puandan kaparken, Shenzhen Bileşik endeksinde kayıp yüzde 7,49'a ulaştı. 

Japonya'da Nikkei 225 endeksi ise günü yüzde 1,41 artışla tamamladı.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 geriledi. 

ABD vadelileri negatifte

Brent petrolün varil fiyatı dün önce 32,30 seviyelerine kadar gerileyerek piyasaları negatif etkilemesinin ardından yükselişe geçti ve 34,60 dolara çıktı. Avrupa borsalarının kapanışına yakın yükselişe geçen petrol fiyatlarının etkisi ABD borsalarında görülürken, Avrupa borsaları "Brexit" endişeleri ve son dönemde açıklanan verilerin beklentilerin altında kalmasının etkisiyle sert düştü. Brent petrolün varil fiyatı bugün Asya piyasalarında 34 dolar seviyelerinde dengelendi.

ABD'de dün açıklanan hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) ve yeni konut satışları verisinin beklentilerin altında kalmasıyla güne düşüşle başlayan borsalar, petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle toparladı ve artıya geçti. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,32, S&P 500 endeksi yüzde 0,44 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,87 değer kazandı. 

Bu sabah itibariyle ABD vadelileri hafif ekside işlem görüyor. 

Avrupa tarafında "Brexit" endişeleri ve tartışmalarının piyasalar üzerindeki baskısı sürüyor. "Brexit" konusunda yayımlanan raporlar ve açıklamalarla sterlin/dolar paritesi 2009 yılından bu yana ilk kez 1,40 seviyesinin altını gördü ve şu dakikalarda 1,3935 seviyelerinde dengelendi. Dün ayrıca Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) para politikasını daha da gevşetmesinin, uzun vadeli riskleri ve yan etkileri beraberinde getireceğini ve bu durumu göz ardı etmenin tehlikeli olacağını belirtti. Bu gelişmelerle Almanya'da DAX endeksi yüzde 2,64, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,60 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,96 değer kaybetti. Analistler, bugün İngiltere'de 4'üncü çeyrek GSYH ve Avro Bölgesi enflasyon verilerinin izleneceğini dile getiriyor.

Avrupa borsalarının güne yükselişle başlamaları bekleniyor.


Bu haber 1,210 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,430 µs