En Sıcak Konular

Yeni kimlik kartları 14 Mart’ta

29 Şubat 2016 10:07 tsi
Yeni kimlik kartları 14 Mart’ta Elektronik kimlik kartlarının dağıtımı 14 Mart’ta Kırıkkale’den başlıyor.

Yeni kimlik kartları 14 Mart’ta

 

Star

 

Elektronik kimlik kartlarının dağıtımı 14 Mart’ta Kırıkkale’den başlıyor. 3 yıl içinde tüm illere ulaşacak yeni kimlik kartları, vize muafiyeti olan ülkelere yapılacak seyahatlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek.

Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, elektronik yeni kimlik kartlarının dağıtımına 14 Mart 2016 tarihinde Kırıkkale’de başlanılacağını açıkladı. Elvan, “Kimlik kartı, vize muafiyeti olan ülkelere yapılacak seyahatlerde pasaport yerine seyahat belgesi olarak kullanılabilecek” dedi. Kimlik kartının yıl sonuna kadar tüm illerde dağıtımına başlanması ve 3 yıl içinde ülke genelinde tamamlanması bekleniyor. Kimlik kartı başvuruları internetten ya da çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılabilecek. Kimlik kartı hazırlanarak, başvuru esnasında belirtilen adrese kargo yoluyla teslim edilecek. Kimlik kartı ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabilecek. Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyetinin önlenmesi planlanıyor. Başbakan Yardımcısı Elvan, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile birlikte eylem planındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

VAATLERİN YÜZDE 82’Sİ YAPILDI

3 ay içinde gerçekleştirilmesi öngörülen reformlar ile vaatlerin durumunu açıklayan Elvan “20 adet reformdan 10 adedi, 44 adet vaatten 36 adedi olmak üzere toplam 46 adet eylem tamamlanmıştır. İlk iki ayda, TBMM’de görüşmeleri devam edenlerle birlikte, gerçekleşme oranı reformlarda yüzde 50’ye vaatlerde ise yüzde 82’ye ulaşmıştır” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Elvan, toplantı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Elvan kıdem tazminatının hangi aşamaya geldiğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Bu konuda Türkiye’nin geçmişten gelen bir sorunu bulunuyor. İşçi kesiminin ancak yüzde 10’u kıdem tazminatını alabiliyor. Bu oranın yükseltilmesi gerekiyor. İki taraf için de ortak bir sorun. Bu sorunun çözümü yönünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarını sürdürüyor. Hazır olduğu zaman kamuoyuyla paylaşılacak.”

BOZKIR: 3 MİLYAR EURO GELİYOR

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 64. Hükümet Eylem Planı’nda yer alan öncelikler çerçevesinde güncellenen 2016-2019 dönemini kapsayan ‘AB’ye Katılım için Ulusal Eylem Planı’nın Türkiye’nin yeni AB Stratejisi kapsamında hazırlandığını söyledi. Toplantı sonrasında Suriye’deki duruma ilişkin soruları yanıtlayan Bozkır, AB’nin eylül, ekim aylarına kadar sorunun vahametini anlamak istemediğini, bu sorunun Avrupa’ya ulaşmayacağı şeklinde bir kanaatin oluştuğunu aktardı. Bozkır, Türkiye’deki Suriyeliler için kullanılmak üzere AB tarafından Türkiye’ye verilecek 3 milyar Euro’luk fonun 2016 yılı için öngörüldüğünü aktardı. Bozkır, paranın gönderilebilir halde olduğunu ve ihtiyaç listesi üzerinde mutabakat sağlanır sağlanmaz Türkiye’ye intikal edeceğini kaydetti.


Bu haber 1,436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,436 µs