En Sıcak Konular

Çin'in hamlesi piyasaları karıştırdı

3 Şubat 2017 09:28 tsi
Çin'in hamlesi piyasaları karıştırdı Beijing'in kısa vadeli faizleri beklenmedik bir şekilde artırması Asya piyasalarında son iki haftanın en sert kayıplarının yaşanmasına neden oldu.

Çin'in hamlesi piyasaları karıştırdı

Dünya 

Beijing'in kısa vadeli faizleri beklenmedik bir şekilde artırması Asya piyasalarında son iki haftanın en sert kayıplarının yaşanmasına neden oldu.

Çin hisse senetleri Beijing'in kısa vadeli faizleri beklenmedik bir şekilde artırarak ABD Başkanı Donald Trump'ın agresif politikalarından doğan endişeleri daha da yükseltmesiyle bugün geriledi ve Asya piyasalarında son iki haftanın en sert kayıplarının yaşanmasına öncülük etti.

Çin Yeni Yılı dolayısıyla bir haftalık tatilin ardından bugün tekrar açılan Çin piyasalarında hisse senetleri gerilerken, Çin Merkez Bankası'nın açık piyasa işlemleri için faiz oranlarını 10 baz puan artırması üzerine yuan da değer kaybetti.

Hong Kong'da bulunan Natixis kıdemli ekonomisti Iris Pang, "Benim Çin'de faizlerin artırılmasına yönelik yorumum, piyasa düzenleyicilerinin şirketlerde aşırı kaldıraç olmasının önüne geçmek istemesi ki böylesi bir durum fazla likidite ve düşük borçlanma maliyetinin olduğu bir ortamda gerçekleşebilir" dedi.

Analistler bu faiz artışının yerel piyasalar için bir politika sıkılaşmasında hızlanmayı gösterdiğini ve son aylarda yaşanan rekor sermaye çıkışı üzerine yuanı desteklemeyi hedeflediğini belirtiyorlar.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.3 gerilerken, Japon Nikkei endeksi de bu düşüşlere eşlik etti.

ABD borsaları

ABD'de ise yatırımcıların Trump politikalarına yönelik endişelerinin devam etmesinden dolayı S&P 500 endeksi altı hafta önceki seviyelerinin yakınlarında yeniden işlem görmeye başladı.

Piyasaların gündemi

Küresel piyasalarda bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri beklenirken, Reuters anketine katılan ekonomistler Aralık ayında 156,000 artan tarım dışı istihdam oranının Ocak ayında 175,000 artmış olmasını ve işsizlik oranının da yüzde 4.7 ile dokuz yılın en düşük seviyelerinin yakında kalmasını bekliyorlar.

    


Bu haber 1,115 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,491 µs