En Sıcak Konular

Brent petrol 55 doların üzerinde

6 Mart 2017 11:04 tsi
Brent petrol 55 doların üzerinde Brent petrolün varil fiyatı haftanın ilk işlem gününde 55 doların üzerinde yatay seyir izliyor.

Brent petrol 55 doların üzerinde

Dünya 

Brent petrolün varil fiyatı haftanın ilk işlem gününde 55 doların üzerinde yatay seyir izliyor.

Hafta kapanışında Brent petrolün varil fiyatı cuma günü 55,12 dolardan güne başlarken gün içinde en yüksek 55,92'yi gördü.

Bu sabah güne 55,76 dolarla başlayan Brent petrol, saat 10.04 itibarıyla yüzde 0,46 değer kaybederek 55,50 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,54 değer kaybederek 52,93 dolardan alıcı buldu.

Küresel piyasalarda gün içinde ABD'nin Houston kentinde düzenlenen dünyanın en büyük enerji konferanslarından IHS CERAWeek 2017 takip edilecek. Konferansa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail Mohamed Al Mazrouei ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile ABD'nin önemli enerji şirketlerinden ExxonMobil, Chevron ve ConocoPhillips'in üst yöneticileri katılacak.

Bu hafta, başta tarım dışı istihdam olmak üzere ABD'de açıklanacak veriler ile Avrupa Merkez Bankası toplantısının küresel piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Hafta boyunca petrol fiyatları üzerinde Amerikan Petrol Enstitüsü (API) ve ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanacak stok verilerinin etkili olması bekleniyor. Geçen hafta API, ABD'deki petrol stoklarının 2,5 milyon varil arttığını, EIA ise yaklaşık 1,5 milyon varil artışla stokların toplam 520 milyon varile ulaştığını açıklamıştı.

Petrol fiyatlarını etkileyen bir diğer etken ise ABD'de açılan yeni kuyu sayısı. ABD'deki petrol kuyusu verilerini açıklayan Baker Hughes, cuma günü ülkede yedi yeni kuyu açılarak toplam sayının 609'a ulaştığını bildirdi.



Bu haber 924 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,684 µs