En Sıcak Konular

Trafik sigortası % 40 düşecek

20 Mart 2017 09:05 tsi
Trafik sigortası % 40 düşecek Başbakan Yardımcısı Şimşek, trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasına geçileceğini söyledi.

Trafik sigortası % 40 düşecek

Star

Başbakan Yardımcısı Şimşek, trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasına geçileceğini söyledi. Tüm uyarılara rağmen sigorta şirketlerinin fiyatları düşürmediğini söyleyen Şimşek “Sıfırda % 40, ikinci elde ise % 30 indirim olacak” dedi.

Hükümetin uzun zamandır yaptığı uyarılara rağmen, trafik sigortası poliçe fiyatlarını aşağı çekmeyen sigorta şirketlerine tavan fiyat uygulaması geliyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, poliçe tanzimi esnasında teminat kapsamına girmeyen bazı risklerin yargı kararları ile kapsama dahil edilmesiyle son yıllarda trafik kazalarına ilişkin sektör tarafından ödenen maddi ve bedeni tazminat tutarlarının arttığını belirterek, bunun da primlerdeki yükselişi kaçınılmaz hale getirdiğini ifade etti. Şimşek, vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla sigorta şirketlerine ait fiyatların tek bir sistemde görüldüğü bir model geliştirdiklerini belirterek, buna rağmen vatandaşlardan çok sayıda şikayet almaya devam ettiklerini söyledi.

UYARILARIMIZI YAPMIŞTIK 

Hazinenin zorunlu trafik primlerini çok yakından takip ettiklerini ifade eden Şimşek, sektör lehine attıkları bütün iyi niyetli adımlara ve yaptıkları çağrılara rağmen, serbest piyasa şartlarında, zorunlu trafik sigortası primlerinin makul fiyatlara düşmediğini gördüklerini kaydetti. Şimşek, “Yaptığımız incelemeler sonucunda, sigorta şirketlerinin riski yüksek sigortalıları portföylerine katmak istemediklerini, bu nedenle de yüksek riskli olarak görülen sigortalılardan yüksek primler talep edilerek sigorta yapmaktan kaçındıklarını tespit ettik. Bu durumun sigorta fiyatlandırmasına duyulan güveni zedelediğini düşünüyoruz. Bu nedenle vatandaşın mağduriyetinin önlenmesi amacıyla primlerde tavan fiyat uygulanmasına karar verdik” ifadelerini kullandı.

NİSAN AYINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yeni uygulama ile her bir araç grubu için azami prim tutarlarının yeniden belirleneceğini bildiren Şimşek, şu bilgileri paylaştı: “Tavan fiyat uygulaması ile mevcut uygulanmakta olan prim tutarlarına göre indirim, en riskli gruptaki otomobillerde yaklaşık yüzde 28, en düşük riskli araç gruplarında ise yüzde 26 olacak. Trafiğe yeni çıkacak otomobillerde ise mevcut primlere göre ortalama indirim yüzde 40’ı bulacak.” Şimşek, söz konusu tarife değişikliğinin önümüzdeki ay hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Gıda enflasyonunun ateşini söndürecek kararlar yolda

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye’de gıda enflasyonun düşürülmesi için Gıda Komitesi’nin yaptığı çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını, radikal adımların hayata geçirileceğini söyledi. Şimşek, sistemi ile olağandışı fiyat artışlarının yaşandığı ürünlere yönelik kısa vadeli tedbirlerin geliştirildiğini anlatan Şimşek, sistemden elde edilen siny aller neticesinde kuru bakliyat, buğday ürünleri, unlu mamüller ve çeşitli taze meyve-sebze ürünlerine ilişkin kısa vadeli tedbir önerilerinin komitede tartışıldığını kaydetti. Şimşek, “Örneğin bu kapsamda ithalat bağımlılığının yüksek olduğu nohutta yüzde 19,3 olan gümrük vergisi, Bakanlar Kurulu kararı ile yerli üretimin devreye gireceği temmuz ayına kadar sıfırlandı” ifadelerini kullandı. 


Bu haber 1,506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,549 µs