En Sıcak Konular

ÖTV indirimi 30 Nisan’dan sonra da devam edebilir

1 Nisan 2017 09:57 tsi
ÖTV indirimi 30 Nisan’dan sonra da devam edebilir Beyaz eşyada uygulanan ÖTV indirimi ile ilgili Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten önemli bir açıklama geldi.

ÖTV indirimi 30 Nisan’dan sonra da devam edebilir

Star 

Beyaz eşyada uygulanan ÖTV indirimi ile ilgili Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten önemli bir açıklama geldi.

Şimşek, beyaz eşyada uygulanan ÖTV indiriminin 30 Nisan’dan sonra da devam edebileceği mesajını verdi. Beyaz eşyada uygulanan yüzde 6.7 oranındaki Özel Tüketim Vergisi 30 Nisan’a kadar sıfırlanmıştı.Yapılan uygulama beyaz eşya pazarında ciddi bir canlanma sağlarken, satışları yüzde 30’u aşan oranlarda artış gösterdi. 

İLAVE DESTEK GEREKİRSE

Hükümet şimdi, 30 Nisan’da sona erecek olan bu uygulamayı biraz daha uzatmaya hazırlanıyor. A Haber yayınına katılan Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı: “Maliye Bakanı Naci Ağbal süreyi uzatabilmek için sinyaller vermişti. Eğer ekonomiye ilave destek gerekiyorsa böyle kararlar verebiliriz ama ekonomide bir toparlanma var. Referandumun yarattığı kısa süreli bir belirsizlik olsa da, kısa süreli tekrar uzatılması yeniden değerlendirilebilir.” Açıklanan büyüme rakamları ile ilgi olarak ise Şimşek “Türkiye ekonomisi 2016’da beklenenden çok daha iyi büyüdü. Toparlanma hızlı oldu ve Türkiye teknik olarak bir resesyona girmedi, bu çok önemli. Bu aslında Türkiye ekonomisinin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu ve hükümetimizin zamanında aldığı tedbirlerin etkisinin ne kadar güçlü olduğu, hızlı tepki verdiğini gösterir. İlk çeyrekte ılımlı bir büyüme söz konusu, veriler onu gösteriyor. 2017 yılının ikinci çeyreğin ortasından itibaren toparlanma hızlanır. Özellikle çok güçlü bir ‘evet’ çıkarsa önümüzü göreceğiz, öngörülebilirlik artacak” dedi.

Zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat bu ay başlıyor

Zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasına ne zaman hayata geçileceğine ilişkin soru üzerine Şimşek “Muhtemelen en geç birkaç hafta içinde, nisan ayı içinde olacak. Şu anda çalışma rafine ediliyor” dedi. İllere göre değişiklik olması gerektiğini anlatan Şimşek, kaza oranlarına, şoförlerin durumuna, aracın tarihine göre pek çok faktörü dikkate alacaklarını belirtti. Tavan prim uygulamasını sektörün düzeltmeye gitmesi amacıyla kısa vadeli düşündüklerini belirten Şimşek, buna geçici bir uygulama olarak baktıklarını söyledi. Sigorta primlerinin yargının aldığı bazı kararlar nedeniyle 2014-2015’ten itibaren çok hızlı arttığını, kendilerinin de bu belirsizliği azaltacak kanuni düzenleme yaptıklarını anlatan Şimşek, ancak buna rağmen sektörden fiyat indirimleri konusunda arzuladıkları sonucu almadıklarını kaydetti. Şimşek “Yüzde 20’nin biraz üzerinde indirime gittiler. Öngörülebilirlik arttı, biraz daha makul seviyelere çekilebilir mi diye beklenti içindeyken, bu gerçekleşmedi. Bu nedenle tavan fiyat prim uygulamasını çalışıyoruz şu anda” dedi.


Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,509 µs