En Sıcak Konular

Çok sayıda yeni düzenleme hayata geçti

4 Nisan 2017 09:18 tsi
Çok sayıda yeni düzenleme hayata geçti Daha önce karar verilen ve yürürlüğe giriş tarihi 1 Nisan olarak belirlenen pek çok düzenleme resmen yürürlüğe girdi.

Çok sayıda yeni düzenleme hayata geçti

DÜNYA

Daha önce karar verilen ve yürürlüğe giriş tarihi 1 Nisan olarak belirlenen pek çok düzenleme resmen yürürlüğe girdi.

Yabancıya vergisiz konut, otomatik BES'te ikinci aşama gibi birçok yeni düzenleme nisan itibariyle hayata geçti. İşte o düzenlemeler...

KDV'siz konut dönemi

Yabancılar ile 6 aydan daha fazla yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, satış bedelini yurtdışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları işyeri ve konutta KDV ödemeyecek.

KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlar, bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak, bu konut ve iş yerlerini bir yıl içerisinde satması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.

 

Otomatik BES'te ikinci aşama

Türkiye genelindeki 45 yaş altındaki memurlar ve 250 ile bin arası çalışanı bulunan özel sektör firmaları, yarından itibaren otomatik olarak BES'e dahil edilecek. Böylece yaklaşık 4 milyon kişi daha BES sistemine katılmış olacak.

 

GSS'de yeni dönem 

Yaklaşık 5 milyon kişinin binlerce liraya ulaşan GSS prim borçları yeniden hesaplanacak. 1 Ocak 2012 tarihinden beri tavandan GSS primi ödemek zorunda olan bir kişinin borcu 17 bin 489 liradan 3 bin 989 liraya inecek.

Öte yandan gecikme ceza ve faizleri silinecek. 2.7 milyon kişi ise aylık 53.33 lira prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanacak.

 

Trafik sigortası primleri ucuzluyor

Araç trafik sigortalarında tavan fiyat uygulaması başlıyor. Yeni uygulamayla araçların hasar kademelerine göre bir tavan fiyat belirlenecek ve sigorta acenteleri bu fiyatın üzerine çıkamayacaklar.

Üzerinde çalışılan düzenlemenin nisan ayı içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

Teşvik yasağı yumuşatılıyor

Daha önce kayıt dışı çalışanlar için işverenlere getirilen 1 yıllık teşvik yasağı yumuşatılıyor. Bundan sonra çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirilen sigortalıyı fiilen çalıştırmadığı tespit edilen iş yerleri ilk tespitte sadece bir ay süreyle, ilk tespit tarihinden itibaren üç yıl içinde tekrar eden her bir tespit için ise bir yıl süreyle teşvik yasağına maruz kalacak.

Beş kişiden fazla olmamak koşuluyla çalıştırılan toplam sigortalı sayısının yüzde 1'ini aşmayan sayıda çalıştırılanların sigortalı olarak bildirilmediğinin veya bildirilen kişilerin fiilen çalışmadığının tespit edilmesi halinde ise, teşvik yasağı uygulanmayacak.

 

BİST veri ücretlerinde indirime gidiyor

Borsa İstanbul, Eşanlı Düzey 1 verilerinin 6 TL'lik yurtiçi kullanıcı ücretlerinde uygulanan yüzde 40 indirim oranını yüzde 70'e çıkardı. Yeni indirimle yurtiçi kullanıcı ücretleri 1,8 TL'ye düştü.

Düzey 1 verilerinde yapılacak indirimin dışında, Eşanlı Düzey 2 verileri için uygulanmakta olan 48 TL’lik yurtiçi kullanıcı ücretinde de indirim yapılarak 2017 sonuna kadar 45 TL olarak uygulanacak. 



Bu haber 991 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,986 µs