En Sıcak Konular

'Kıdem tazminatı fonu KOBİ'lere kredi olsun'

14 Nisan 2017 09:34 tsi
'Kıdem tazminatı fonu KOBİ'lere kredi olsun' İTO Başkanı İbrahim Çağlar, kıdem tazminatı fonunun kurulduktan sonra KOBİ'lere kredi olarak kullanılabileceği önerisini getirdi.

'Kıdem tazminatı fonu KOBİ'lere kredi olsun'

Dünya 

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, kıdem tazminatı fonunun kurulduktan sonra KOBİ'lere kredi olarak kullanılabileceği önerisini getirdi.

Kıdem tazminatı fonunun kurulması için çalışmalar sürerken, İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) fonun kurulduktan sonra kullanımına yönelik öneri geldi. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, fon kurulduktan sonra KOBİ'lere ödedikleri prime odaklı fondan kredi kullandırılmasını istedi.

İTO'nun Nisan ayı meclis toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İTO Başkanı Çağlar, Bakan Müezzinoğlu'na kıdem tazminatı fonu ile ilgili bir öneride bulundu. Kıdem tazminatı konusunun iş dünyasını uzun süredir meşgul eden bir konu olduğunu hatırlatan Çağlar, özel bir komisyon kurarak görüşlerini raporlaştırdıklarını anlattı. Özellikle işsizlik sigortasına ödenen yüzde 2'lik işveren priminde indirime gidilerek aradaki farkın kıdem tazminatı fonuna aktarılabileceğini ifade eden Çağlar, "Ayrıca kıdem tazminatı fonunda birikecek tutarın KOBİ ölçeğindeki işletmelere yatırdıkları prime orantılı olarak kredi şeklinde kullandırılması gibi düzenlemelerin büyük fayda getireceğine inanıyoruz. İnanıyorum ki sayın Bakanımızın çözümcül bakış açısıyla bu konularda da kısa sürede mesafe alacağız" diye konuştu.

"Çengelli iğne sembolikti"

Geçtiğimiz hafta DÜNYA'ya verdiği ve “Çok tembelleştik, Çengelli iğneyi bile ithal ediyoruz" ilgili de açıklama yapan Çağlar, bu söze farklı anlamlar yükleyenlerin olduğunu bildirdi. Gerekiyorsa çengelli iğne de üretmemiz gerektiğini vurgulayan Çağlar, "Ancak benim sözümde “çengelli iğne” sembolik bir anlam ifade ediyordu. Üretim ve yatırıma ivme kazandırmak için daha çok çalışmamız gerektiğine işaret etmiştim" dedi. Aynı görüşünün arkasında olduğunu savunan Çağlar, büyümenin üretimle, üretimin yatırımla, yatırımın da çalışmakla olacağını kaydetti.

Haziran sonunda 1 milyonu geçeceğiz

İTO Meclisi'ne hitap eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2016'nın zor geçtiğini ifade etti. Başka bir milletin bu süreci kaldıramayacağını belirten Müezzinoğlu, Türkiye'nin mayasının sağlam olduğunu vurguladı.

Yüzde 12'lere varan işsizlik rakamıyla karşı karşıya kalınlığını hatırlatan Müezzinoğlu, şu konulara değindi: "Biz bunu Ekim- Kasım aylarında gördüğümüzde 2017'yi farklı planlamamız gerektiğini gördük. Bu da sonuç veriyor. Haziran sonu itibariyle 1 milyonu geçmek istiyoruz. Şuan 787 binde. Bizim büyümemizden rahatsız olan rakiplerimiz var. Başarılı olacak gücümüz var. Bizi üzen rekabet, hukuk, ahlak dışı uygulamalar. Bunları aşmak yine bize düşüyor. Birbirimize inanarak aşabiliriz. Bazı konuları mecburen referandum sonrasına bıraktık. İş güvenliği bir kültüre dönüşmeli. Vereceğimiz eğitimle bunu yapmalıyız. İskeledeki işçinin kemeri var bareti var ama ayaklarının yanında. Bu ülke mutlaka yüzde 5'in üstünde büyümeli ve her yıl 1 milyon kişiye istihdam sağlamalı."


Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,018 µs