En Sıcak Konular

Son dakika: İstanbullular dikkat! Köprüde çalışma başladı...

20 Nisan 2017 12:29 tsi
Son dakika: İstanbullular dikkat! Köprüde çalışma başladı... 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ücret toplama istasyonlarına kurulacak Serbest Geçiş Sistemi için çalışmalar bugün itibarıyla başlatıldı.

Son dakika: İstanbullular dikkat! Köprüde çalışma başladı...

Milliyet

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki gişelerin kaldırılması için çalışmalar başladı. Çalışmaların 15 Temmuz'da tamamlanması planlanıyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ücret toplama  istasyonlarına kurulacak Serbest Geçiş Sistemi için çalışmalar bugün itibarıyla  başlatıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, otoyol ve  Boğaz köprülerinde serbest geçiş ücret toplama sistemleri yapım işi kapsamında,  15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de otoyol ve köprü geçişlerinde kolaylık  sağlayacak Serbest Geçiş Sistemi'nin kurulması için çalışmalara başlandı. Bu  kapsamda, araçların gişe alanında şerit seçimine gerek kalmaksızın ortak geçiş  yapabileceği konstrüksiyonlar (TAK'lar) tesis edilerek, OGS ve HGS algılayıcılar  bu konstrüksiyonlara yerleştirilecek. Tesis edilen konstrüksiyonların altında 4  şeritli araç geçişi sağlanacak şekilde çalışmalar tamamlandıktan sonra yol  trafiğe açılacak.


HGS etiketi ile OGS cihazını aynı anda okuyabilecek sistemde, geçiş ücreti sürücünün hesabından otomatik düşecek. Sürücülerin şerit değiştirmeden geçiş yapmalarını sağlayacak yeni sistemin sorunsuz işlediğinin belirlenmesinin ardından kurulduğu yerlerdeki HGS ve OGS gişeleri yıkılacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Serbest Geçiş Sistemi kurulumu sonrasında geçişler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde olduğu gibi şerit farkı olmadan sağlanacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmalar, Aselsan ve PTT AŞ tarafından gerçekleştirildi. Serbest Geçiş Sistemi, söz konusu köprü ve istasyonlarda kullanılmaya başlandı.


Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,073 µs