En Sıcak Konular

Dolar Fed sonrası 6 haftanın zirvesinde

4 Mayıs 2017 13:45 tsi
Dolar Fed sonrası 6 haftanın zirvesinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziranda faiz artıracağı beklentilerinin artmasıyla dün 3,5419'a kadar çıkan dolar/TL yükselişini bugüne de taşıyarak uluslararası piyasalarda 6 haftasının zirvesine çıktı.

Dolar Fed sonrası 6 haftanın zirvesinde

Dünya 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziranda faiz artıracağı beklentilerinin artmasıyla dün 3,5419'a kadar çıkan dolar/TL yükselişini bugüne de taşıyarak uluslararası piyasalarda 6 haftasının zirvesine çıktı.

Dolar yen karşısında, Fed'in haziran ayında faiz artırımı olasılığını artıran açıklaması sonrasında uluslararası piyasalarda yükselişe geçti. Küresel para birimleri karşısında yukarı yönlü bir hareket izleyen ABD Doları, Türk Lirası karşısında da değer kazandı.

Dün 3.52'nin altını gören dolar/TL bu sabah 3.55 sevisyesini test etti. Dolar/TL 12.15 itibari ile 3.5492 seviyesinden alıcı buluyor.

6 haftanın zirvesinde

Dolar, Fed'in ABD ekonomik verilerinde son dönemde görülen yumuşamanın geçici olduğunu söylemesi ve buna bağlı olarak da Haziran ayında faiz artırımına gidileceği beklentisinin güçlenmesi sonucu, çarşamba günkü kazançlarını genişletti. Dolar/yen paritesi, 112.89 ile altı haftanın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra kazançlarının bir kısmını geri vererek 112.79 seviyesine geldi. Euro dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.0892 seviyesine çıktı.

Analistler, Fed'in, son dönemde ekonomiye ilişkin yavaşlama sinyalini geçici olarak değerlendirdiğini, bunun da yıl sonuna kadar iki kez daha faiz artırımına gidileceği ihtimalini kuvvetlendirdiğini söyledi. 

Avrupa tarafında, Fransa'da bu hafta sonu gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu ve İngiltere'deki yerel seçimlerinin takip edileceğini belirten analistler, bugün akşam saatlerinde bir konuşma yapacak olan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin söylemlerinin piyasaların odak noktasında olduğunu kaydetti.

Bugün Avrupa ve ABD'de açıklanacak verilerin de izlenmesi gerektiğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5160 seviyesinin destek, 3,5750 seviyesinin direnç konumuna geldiğini bildirdi.


Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,890 µs