En Sıcak Konular

Ağbal: Türkiye yüzde 4'ün üzerinde büyür

4 Mayıs 2017 13:46 tsi
Ağbal: Türkiye yüzde 4'ün üzerinde büyür 2017-2019 dönemlerinde büyümenin yukarı çıkmasını beklediklerini ifade eden Ağbal, Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 4'ün üzerinde büyüme öngördüklerini söyledi.

Ağbal: Türkiye yüzde 4'ün üzerinde büyür

Dünya 

2017-2019 dönemlerinde büyümenin yukarı çıkmasını beklediklerini ifade eden Ağbal, Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 4'ün üzerinde büyüme öngördüklerini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Zülfikarlar Holding'in iştiraki olan Turkuaz Petrol'ün, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. hisselerinin yüzde 100'ünü satın alması ile ilgili hisse devri toplantısında ekonomi gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Ekonomimizin büyümesi bizim için öncelik" diyen Ağbal, "2017-2019 dönemlerinde büyümenin yukarı çıkmasını bekliyoruz. Ekonomimizin 2017 yılında yüzde 4'ün üzerinde büyüyeceğini öngörüyoruz. Büyümeye destek olacak maliye politikaları uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Kamu maliyesinde doğru politikaların uygulandığını söyleyen Ağbal, "Türkiye bütçe disiplini açısından son derece başarılı bir ülke. Mali disiplinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu yıl kamu maliyesi ekonomiye destek olmaya devam edecek. 2018-2019 yıllarında bütçe açığı öngördüğümüz seviyelere geri dönecek.Türkiye'de ılımlı büyüme trendi açığı artarak daha da iyileşecek" değerlendirmesini yaptı.

'Türkiye'de bütçe dengesi sağlam'

Ağbal, yeniden yapılandırma sürecinin bütçeye gelir getireceğini belirterek, Türkiye'de bütçe dengesinin sağlam olduğunu bildirdi.

Gelir Vergisi Kanunu ile ilgili çalışmaların yakında tekrar başlayacağı bilgisini paylaşan Bakan Ağbal, "Mükelleflerin karnesini ortaya koyan bir sistem uygulayacağız" açıklamasını yaptı.

Emlak Bankası açıklaması 

Ağbal, "Tasfiye halindeki Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesi için çalışmaları tamamladık, BDDK'dan izin aldıktan sonra faaliyete geçmesini istiyoruz" dedi.

Bakan Ağbal ayrıca, Türkiye Petrolleri'nin özelleştirilmesinin bugün hisse devriyle tamamlanmasıyla birlikte kamunun akaryakıt dağıtımından tamamen çekilmiş olacağını bildirdi.


Bu haber 1,373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,598 µs