En Sıcak Konular

MB düzenlemeleri "torba"dan çıkarıldı

12 Ekim 2017 16:53 tsi
MB düzenlemeleri Merkez Bankasında Denetleme Kurulunu kaldıran maddenin de yer aldığı Merkez Bankasına yönelik düzenlemeleri içeren 3 madde, "torba yasadan" çıkarıldı.

MB düzenlemeleri "torba"dan çıkarıldı

Dünya 

Merkez Bankasında Denetleme Kurulunu kaldıran maddenin de yer aldığı Merkez Bankasına yönelik düzenlemeleri içeren 3 madde, "torba yasadan" çıkarıldı.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda "torba kanun" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Tasarının 36. maddesinin görüşmeleri sürerken, önce AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal tarafından, Merkez Bankası bünyesinde denetim komitesi kurulmasına yönelik bir önerge verildi.

Muhalefet, tasarıyla Merkez Bankası bünyesindeki Denetleme Kurulunun kaldırılmasını eleştirdi. Eleştirilerin sürmesi üzerine Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Komisyona kısa süre ara verdi.

Aranın ardından ise AK Parti milletvekilleri başka bir önerge verdi. Kabul edilen bu önergeyle, Merkez Bankasına yönelik düzenlemeleri içeren 3 madde, tasarı metninden çıkarıldı.

Merkez Bankası içinde yer alan Denetleme Kurulunu kaldıran hüküm, önergeyle tasarıdan çıkarıldı. Ayrıca düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte Merkez Bankasında görevde bulunan Denetleme Kurulu üyelerinin, başka bir nedenle görevlerinin sona ermesi hali hariç, ilk genel kurul toplantısı bitimine kadar görev yapması, ilk genel kurul toplantısında Denetleme Kurulu raporunun okunması ve ilgili süreçlerin tamamlanması ile birlikte mevcut Denetleme Kurulu üyelerinin görevlerinin sona ermesine yönelik düzenlemeler de kaldırıldı.



Bu haber 1,028 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,583 µs