En Sıcak Konular

AB, Birlik içinde ucuz işçilik ile mücadelede anlaştı

24 Ekim 2017 15:32 tsi
AB, Birlik içinde ucuz işçilik ile mücadelede anlaştı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, birlik içerisinde "ucuz işçiliği" engellemeye yönelik düzenleme üzerinde uzlaşı sağladı.

AB, Birlik içinde ucuz işçilik ile mücadelede anlaştı

Dünya 

AB ülkeleri Birlik içinde ucuz işçiliği engellemek üzere anlaştı. Buna göre, Birlik içindeki başka bir ülkeye gönderilen çalışan, bulunduğu ülkenin koşullarında maaş alacak. Söz konusu düzenlemeye Doğu Avrupa ülkeleri karşı çıkarken; Fransa, Almanya, Hollanda gibi ülkeler destek verdi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, birlik içerisinde "ucuz işçiliği" engellemeye yönelik düzenleme üzerinde uzlaşı sağladı. 

Buna göre, AB içerisinde çalışmak üzere bir başka ülkeye gönderilen kişilere, bulundukları ülkedeki ilgili sektör seviyesinde ücret verilecek. Çalışanlar, bulundukları ülkenin resmi tatillerinden ve yıllık izin sürelerinden faydalanacak. Ayrıca, bu çalışanların mevcut durumda 30 ay olan görevlendirilme süreleri 12 aya indirilecek. Sadece istisnai durumlarda 6 aylık ilave bir müddet verilecek.

AB içerisinde "ucuz işçiliğe" yönelik yeni düzenleme 2021 yılında yürürlüğe girecek. Yürürlükteki mevcut düzenleme 1996 yılında hazırlanmıştı.

Doğu Avrupa ülkeleri düzenlemeden rahatsız

AB'nin daha az gelişmiş ülkeleri üyeliğe almasıyla, Doğu Avrupa'da kurulan çok sayıda şirket Batı Avrupa ülkelerine çalışan göndermeye başladı. Mevcut durumda, gönderilen kişilere kendi ülkelerinin asgari ücreti seviyesinde ödeme yapılıyor. Ancak bu durum gidilen ülkedeki sektör seviyelerinin çok aşağısında kalıyor. Ayrıca, söz konusu çalışanların emeklilik ödemeleri ve sigorta primleri de kendi ülkelerindeki seviyede ödeniyor.

Avrupa'da bu şekilde çalışan yaklaşık 2 milyon kişi bulunuyor. Bunlar özellikle inşaat ve yaşlı bakımı gibi alanlarda çalışıyor.

Söz konusu düzenleme özellikle Fransa, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda ve Avusturya tarafından desteklenirken, Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerince rahatsızlıkla karşılanıyor.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması, ardından AB üyesi bütün ülkelerin gerekli düzenlemeleri yürürlüğe sokması gerekiyor.



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,089 µs