En Sıcak Konular

Meteoroloji'den İstanbul'a son dakika uyarısı

25 Ekim 2017 13:40 tsi
Meteoroloji'den İstanbul'a son dakika uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bugün beklenen sağanak yağışın öğleden sonra etkisini artıracağını bildirirken, metrekareye 25-50 kilogram arasında yağış düşeceği açıkladı. Kırklareli ve Tekirdağ'da da kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji'den İstanbul'a son dakika uyarısı 

Hürriyet 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bugün beklenen sağanak yağışın öğleden sonra etkisini artıracağını bildirirken, metrekareye 25-50 kilogram arasında yağış düşeceği açıkladı. Kırklareli ve Tekirdağ'da da kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Bugün İstanbul’da beklenen sağanak yağışların öğleden sonra etkisini artıracağı ve gece yarısına kadar kuvvetli poyraz ile birlikte metrekareye 25-50 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor" denildi.

BİR UYARI DA İBB'DEN

İBB'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda yarın İstanbul'un genelinde öğle saatlerinden itibaren beklenen sağanağın perşembe sabahına kadar aralıklarla kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor.

Yağışla birlikte rüzgârın da kuzeyli yönlerden yer yer fırtınamsı (30 ila 60 km/s) şekilde eseceği, Fatih, Unkapanı, Maltepe, Sultanbeyli, Tuzla, Beşiktaş, Üsküdar, Sarıyer bölgelerinde etkili olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe belediyeler AKOM koordinasyonunda muhtemel su taşkınlarına karşı tedbirlerini alıp ekiplerini kritik noktalara yerleştiriyor."


BİR UYARI DA TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ İÇİN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün Kırklareli çevrelerinde beklenen sağanağın kuvvetli (25-50 kilogram/metrekare), kentin doğusunda (Vize, Demirköy ilçeleri) aşırı (100 kilogram/metrekare ve üzeri) olması bekleniyor. 
Tekirdağ çevrelerinde bugün beklenen sağanağın kuvvetli (25-50 kilogram/metrekare), doğu kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 



Bu haber 1,091 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,329 µs