En Sıcak Konular

Endüstri 4.0 için 'model fabrika' geliyor

30 Ekim 2017 08:48 tsi
Endüstri 4.0 için 'model fabrika' geliyor Ankara'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde, Türkiye'nin Endüstri 4.0'a hazırlanması açısından "model" olacak, makine imalatının yanı sıra tesislerinde işverenlerin eğitim de alacağı bir fabrika kurulacak.

Endüstri 4.0 için 'model fabrika' geliyor

Dünya 

Ankara'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde, Türkiye'nin Endüstri 4.0'a hazırlanması açısından "model" olacak, makine imalatının yanı sıra tesislerinde işverenlerin eğitim de alacağı bir fabrika kurulacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik iş birliği ve Ankara Sanayi Odasının (ASO) uygulama ortağı olarak katılımıyla inşa edilecek fabrika için bina hariç yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Türkiye'de firmaların yüzde 98,3'ünün KOBİ olduğunu ve yaygın bir verimsizlik sorunu yaşandığını söyleyen ASO Başkanı Nurettin Özdebir, dünyada verimsizlik sorununun çözümüne yönelik olarak kurulan 35 model fabrika bulunduğunu ve buralarda firmalara iş yapma şekline verimlilik açısından bakış ve Endüstri 4.0 eğitimleri verildiğini belirterek, "Türkiye'de de bu eğitim tesislerinden ilki Ankara'da, ASO, UNDP ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ortaklaşa kurduğu bir yapı içinde faaliyet gösterecek. Burada yalın üretim ve Endüstri 4.0 eğitimleri verilecek" dedi.

Nükleer teknoloji eğitimleri de verilecek

8 bin 500 metrekarelik alana inşa edilecek model fabrika için yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırım yapılacağını dile getiren Özdebir, "Bu fabrikayla eğitim verilecek dershaneler kuruyoruz. Bu kurumun yapacağı fonksiyonlardan birisi eğitim. Fabrika aynı zamanda Türk sanayisinin nükleer teknolojiye hazırlanmasıyla ilgili de eğitimler verecek. Bununla da ilgili Rusya'daki Rosatom'un eğitim tesisleriyle bir anlaşma yaptık. Aynı zamanda Fransız hükümetinin nükleer eğitim düzenleyen kurumuyla bir anlaşma yaptık. Japonya ile de ön protokol imzaladık. Arkadaşlar incelemelerde bulunuyorlar ve ikinci nükleeer santralin yapımı aşamasında Japonlarla birlikte eğitim vereceğiz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Özdebir, fabrikanın makine imalatı yanında, gıda, ilaç, nükleer teknoloji alanlarında malzeme üretecek imalat sanayi firmaları ile inşaat şirkelerine de hizmet vereceğini anlattı.

Kurulacak fabrikayla, işletmelerin verimlilik ve rekabet gücünü artırarak, uygulamalı öğrenme tekniklerinden faydalanmaları, teori ve pratiği birleştirmek suretiyle çalışanların kalıcı yetkinlik kazanmaları amaçlanıyor.

Kamu ve özel sektörün ortak finansmanıyla hayata geçirilecek projeyle, başta KOBİ'ler olmak üzere imalat sanayi işletmelerinin verimliliklerine ve dijital dönüşümüne katkıda bulunulması, işletmelerin verimlilik konusunda aksayan yönlerinin iyileştirilmesi sağlanacak.



Bu haber 1,376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,138 µs