En Sıcak Konular

DenizBank'tan 1.4 milyar lira net kâr

3 Kasım 2017 15:10 tsi
DenizBank'tan 1.4 milyar lira net kâr Bankanın aktifleri 2017’nin ilk dokuz ayında yıllık yüzde 24 artarak 152 milyar TL’ye çıktı.

DenizBank'tan 1.4 milyar lira net kâr

Dünya 

Bankanın aktifleri 2017’nin ilk dokuz ayında yıllık yüzde 24 artarak 152 milyar TL’ye çıktı.

DenizBank'ın üçüncü çeyrek solo net kârı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 20 civarı artışla 419.3 milyon lira oldu. Bankanın 9 aylık net kârı ise yüzde 28 artışla 1 milyar 416 milyon TL’ye ulaştı. Bankanın aktifleri 2017’nin ilk dokuz ayında yıllık yüzde 24 artarak 152 milyar TL’ye çıkarken, söz konusu dönemde mevduat yüzde 33’lük artış ile 105 milyar TL, toplam krediler yüzde 24’lük artış ile 138 milyar TL olarak gerçekleşti.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Türkiye’nin en büyük beş özel bankası arasında olan DenizBank’ın 20. gurur yılını kutladıklarını hatırlatarak, 1997 yılında zorlu bir misyonu yerine getirmek üzere çıktıkları yolda bugün, finansman sağladıkları projelerle adından söz ettiren bir kurum konumuna geldiklerini söyledi.

Türkiye’nin geleceği için stratejik öneme sahip eğitim, sağlık, enerji, altyapı, turizm, gemicilik, tarım, belediyeler ve spor kulüpleri gibi sektörlere finansman desteği sağlarken, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki yeri ve etkinliğini artırmayı da sosyal sorumluluk olarak gördüklerini kaydeden Ateş, 1,5 milyonu aşkın KOBİ’ye doğrudan sağladıkları finansal destekle son üç yıldır bu alanda bankacılık sektörünün çok üzerinde büyüdüklerini belirtti.

NEFES Kredisi, KOSGEB Sıfır Faizli Kredi ve KGF Kredileri ile KOBİ’leri destekleyen öncü banka konumunda bulunduklarının altını çizen Ateş, bu krediler ile 10 milyar TL’si KOBİ’lere olmak üzere toplamda yaklaşık 70 bin müşteriye 14 milyar TL kaynak aktardıklarını söyledi. Ayrıca Nefes Kredisi’ne Türkiye’de ilk “evet” diyen, projede yer alan tek özel banka olmaktan gurur duyduklarını belirtti.



Bu haber 1,349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,517 µs