En Sıcak Konular

Enerjisa'nın halka arzı şubatta tamamlanacak

15 Kasım 2017 12:06 tsi
Enerjisa'nın halka arzı şubatta tamamlanacak Enerjisa Enerji, halka arz için SPK'ya başvurusunu yaptı. Ek satışla birlikte halka arz edilecek payların nominal değeri 236.21 milyon lira, sermayeye ise yüzde 20 olarak gerçekleşecek.

Enerjisa'nın halka arzı şubatta tamamlanacak

Dünya  

Enerjisa Enerji, halka arz için SPK'ya başvurusunu yaptı. Ek satışla birlikte halka arz edilecek payların nominal değeri 236.21 milyon lira, sermayeye ise yüzde 20 olarak gerçekleşecek.

Sabancı Holding ve Alman E.ON'un iştiraki Enerjisa'nın ek satışla birlikte toplam yüzde 20 hissenin ortak satışı yoluyla halka arz edileceği ve arzın şubat ayında tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Sabancı Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, Enerjisa paylarının halka arzına ilişkin izahnamenin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) 15 Kasım'da başvurulduğu duyuruldu.

KAP'ta yer alan izahnameye göre, halka arza konu olan payların nominal değeri 212.59 milyon lira, şirketin çıkarılmış sermayesine oranı ise yüzde 18. Ek satış kapsamında halka arz edilecek payların nominal değeri 23.62 milyon lira, şirketin çıkarılmış sermayesine oranı da yüzde 2.

Buna göre; ek satışın tamamının gerçekleşmesi halinde halka arz edilecek payların nominal değeri toplam 236.21 milyon lira, sermayeye oranı ise yüzde 20 olarak gerçekleşecek.

İzahnameye göre halka arzın şubat ayında tamamlanması planlanırken; satış AK Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından fiyat aralığı ile talep toplama yoluyla gerçekleştirilecek.

Sabancı Holding hisseleri halka arz haberi sonrası 11.32 liraya kadar yükselmesinin ardından saat 10.47'de yüzde 2.91 primle 10.98 liradan işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise yüzde 0.05 ekside.




Bu haber 1,342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,835 µs