En Sıcak Konular

Piyasalar artan risk iştahıyla yükseliyor

17 Kasım 2017 10:43 tsi
Piyasalar artan risk iştahıyla yükseliyor Küresel piyasalar, ABD'de vergi reformuna ilişkin gelişmeler ve beklentileri aşan makroekonomik verilerin ardından pozitif seyrediyor.

Piyasalar artan risk iştahıyla yükseliyor 

Dünya 

Küresel piyasalar, ABD'de vergi reformuna ilişkin gelişmeler ve beklentileri aşan makroekonomik verilerin ardından pozitif seyrediyor.

ABD'de dün açıklanan sanayi üretimi verisi ekimde yüzde 0,9 artarak yüzde 0,5 olan beklentileri aştı. Ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin hazırladığı vergi tasarısı da onaylandı. Senato oylamasının, ne zaman gerçekleşeceği kesinleşmemekle birlikte bu ayın sonuna kadar yapılması öngörülüyor.

Söz konusu gelişmelerle küresel piyasalarda risk iştahının arttığı ve pay piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izlendiği görüldü. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,80, S&P 500 endeksi yüzde 0,82 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,30 değer kazandı.

Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın, en önemli seçim vaatleri arasında yer alan vergi reformunu bu yıl bitmeden imzalamasına fazla şans vermiyor. Temsilciler Meclisi ve Senato'daki Cumhuriyetçilerin hazırladıkları farklı tasarıların onaylanmasından sonra uzlaşma sürecinin başlaması ve tek bir yasa teklifi üzerinde anlaşmaya varılmasının gerekeceğini belirten analistler, vergi dilimleri gibi önemli görüş farklılıklarının anlaşma sürecini uzatabileceğini kaydetti.

Avrupa tarafında, dün açıklanan Avro Bölgesi enflasyon verisinin beklentiler doğrultusunda yıllık yüzde 1,4'e gerilemesine karşın artan risk iştahının etkisiyle Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,55, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,66 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,19 yükseldi. Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Konferansı'nda bir konuşma yapacak ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının takip edileceğini belirten analistler, veri gündeminin ise haftanın son işlem gününde görece zayıfladığını ifade etti.

Asya borsaları

Asya borsalarında haftanın son işlem gününde alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi negatif ayrıştı.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi, güne hızlı yükselişle başlaması sonrası 22.603,30 puana kadar çıkarken, kapanışa doğru gelen kar satışları ve yendeki güçlenmenin etkisiyle kazançlarının bir kısmını geri vererek günü yüzde 0,2 artışla 22.396,80 puandan tamamladı.

Dolar/yen paritesi ise saat 09.35 itibarıyla yüzde 0,4 düşüşle 112,59 seviyelerinden işlem görüyor.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi, düşüşünü 4'üncü işlem gününe taşıyarak 3.373,3 puana kadar gerilemesi sonrası kapanışa doğru yüzde 0,6 azalışla 3.379,9 puan oldu.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,2 arttı ve 2.538,66 puana ulaştı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 1,1 yükselişle 33.455,70 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,8 primle 29.252,80 puanda seyrediyor.




Bu haber 1,054 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,336 µs