En Sıcak Konular

Fitch'ten Vakıf Katılım’a BB+ kredi notu

23 Kasım 2017 14:42 tsi
Fitch'ten Vakıf Katılım’a BB+ kredi notu Fitch Ratings tarafından ilk kez değerlendirilen Vakıf Katılım, Türkiye’de yerli bir bankaya verilen en yüksek kredi derecelendirme notunu aldı.

Fitch'ten Vakıf Katılım’a BB+ kredi notu

Dünya 

Fitch Ratings tarafından ilk kez değerlendirilen Vakıf Katılım, Türkiye’de yerli bir bankaya verilen en yüksek kredi derecelendirme notunu aldı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından ilk kez değerlendirilen Vakıf Katılım'ın uzun vadeli yabancı para cinsinden IDR notu, Türkiye’de yerli bir bankaya verilen en yüksek kredi derecelendirme notu olan BB+ olarak belirlendi. Vakıf Katılım’ın uzun vadeli yerel para cinsinden BBB- olarak teyit edilen notu Türkiye’deki bankalara verilen en yüksek ülke tavanı seviyesinde oldu.

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada Vakıf Katılım'ın IDR notlarının ülkenin uzun vadeli yabancı para cinsinden IDR notu ile bağlantılı olduğu ve Fitch'in Türk yetkilileri ihtiyaç duyduğunda, bankaya destek sağlamaya yönelik niyetlerine olan inancını yansıttığı belirtildi. Aynı açıklamada kamunun desteğinin kredi derecelendirme notuna yansımış olduğu ve bu doğrultuda Vakıf Katılım’a ülke rating’i ile aynı seviyede not verildiği vurgulandı. Ayrıca bu derecelendirme seviyesinin, hükümetin katılım finans sektörüne verdiği stratejik önemi de hesaba katan bir seviye olduğu ifade edildi.

Fitch’in kredi derecelendirme notu hakkında değerlendirmede bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, şöyle konuştu:

“Fitch tarafından ilk kez değerlendirilmekle beraber, Vakıf Katılım olarak uzun vadeli yabancı para cinsinden Türkiye’de yerli bir bankaya verilen en yüksek kredi derecelendirme notunu aldık. Kuruluşumuzun üzerinden henüz iki yıl bile geçmemiş olmasına rağmen istikrarlı büyümemizi sürdürmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Fitch tarafından verilen bu not da Vakıf Katılım’ın çalışmalarında doğru yolda ilerlediğinin önemli bir göstergesi. Kamu gücünü, yüzyıllara dayanan vakıf kültürüyle harmanlayan Vakıf Katılım olarak sektördeki temel misyonumuzu sektörü ve dolayısıyla ülkemizin ekonomisini daha da büyütmek olarak görüyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde sektör ortalamasının üzerinde büyüme gösterirken, ekonomimize olan katkımız da sürekli devam etti. Bundan sonra da bu desteği sürdürecek şekilde planlarımızı yapıyoruz."




Bu haber 987 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,596 µs