En Sıcak Konular

Hastanelerin İş Güvenliği'nde Çarpıcı Sonuçlar

31 Mayıs 2018 09:04 tsi
Hastanelerin İş Güvenliği'nde Çarpıcı Sonuçlar İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde, Türkiye’deki hastanelerde yapılan iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin incelemelerde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Hastanelerin İş Güvenliği'nde Çarpıcı Sonuçlar 
MİLLİYET
İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde, Türkiye’deki hastanelerde yapılan iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin incelemelerde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından son üç yılda 987 hastanede gerçekleştirilen teftişlerde 372 sağlık tesisine yaklaşık 9 milyon TL idari para cezası uygulandı. Yapılan değerlendirmelerde hastanelerin yaklaşık yüzde 62’si yeterli olarak saptandı. Teftiş edilen hastanelerin yüzde 88’i özel hastanelerden, yüzde 12’si ise devlet hastanelerinden oluşuyor. Hastaneler genel olarak kimyasal, biyolojik, kanserojen ve mutajen etmenlere maruziyet, yangın, parlama, patlama, iş ekipmanlarında güvenlik, kişisel koruyucu donanım kullanımı, çalışanların sağlık gözetimi ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimi gibi alanlardaki yeterliliklerine göre değerlendiriliyor.
İş müfettişleri tarafından yapılan sunumlarda altı çizilen hususlar arasında bazı hastanelerin acil durumlara yönelik olarak acil çıkış yolları, yangın algılama, önleme, mücadele ekipmanları ve benzerlerinin planlanmalarda yer almaması, asıl işveren ve alt işverenlerin birbirlerini etkileyen faaliyetleri başta olmak üzere aldıkları iş sağlığı ve güvenliği önlemleri arasında koordinasyon olmaması ve iyonlaştırıcı radyasyon kaynakları ile çalışmalarda uygun önlemlerin alınmamış olması gibi konulara dikkat çekildi.


Bu haber 1,371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    16,277 µs