En Sıcak Konular

Dolar/TL tatil sonrası ilk işlem gününde 6 lira sınırında

27 Ağustos 2018 08:35 tsi
Dolar/TL tatil sonrası ilk işlem gününde 6 lira sınırında Geçtiğimiz hafta pazartesi günü serbest piyasada yarım gün işlem gören dolar/TL, 6.10 seviyesinin üzerine çıktı. Kur bu sabah ise küresel gelişmelerin etkisi ile 5.99 seviyesinde hareket ediyor.

Dolar/TL tatil sonrası ilk işlem gününde 6 lira sınırında

DÜNYA 

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü serbest piyasada yarım gün işlem gören dolar/TL, 6.10 seviyesinin üzerine çıktı. Kur bu sabah ise küresel gelişmelerin etkisi ile 5.99 seviyesinde hareket ediyor.

Uzun bayram tatili sonrasında ekonomide mesai bugün başlıyor. Bayram öncesinde yangın yerine dönen ve gerek Merkez Bankası gerek BDDK’nın ardı ardına aldığı önlemlerle sakinleştirilen piyasalarda bu hafta kısmi bir toparlanma bekleniyor.

Bayram tatili öncesinde 7,24 seviyelerine çıkan ve Moody’s ve S&P’nin not indirimlerinden etkilenmeyen dolar/TL, piyasaların yarım gün açık olduğu pazartesi günü 6.10 seviyesinin üzerine çıktı ancak tatil boyunca 6 lira civarında dengelendi.

Analistler, bayram sürecinde Türkiye ETF’lerinin yükseldiğine ve gelişmekte olan ülke piyasalarında kısmi bir toparlanma yaşandığına dikkat çekerek, “Gelişmekte olan ülke hisse senetlerinde kısmi toparlanma oldu. Dolar bazında neredeyse yüzde 40’ı aşan iskontoyla ve 2001 yılı seviyelerinde işlem gören Türkiye hisse senetlerinde de bir değerlenme bekliyoruz. Ayrıca TL’nin de bir miktar güçlenmesi ve 5,98’li seviyelere düşmesi beklenebilir” dediler.

Bu sabah IKON Menkul tarafından paylaşılan bültende, "6.0200'nin aşağısında 5.9000 desteği gündeme gelebilir ve gün içerisinde kilit nokta olarak bakılabilir. 5.7380 ise haftalık ana destek olabilir. Olası ataklarda yeniden 6.0200'nin üzerine çıkılırsa, 6.1385 seviyesi ilk direnç olarak görülebilir. 6.1385 üzerinde ise alım iştahının yeniden artması beklenebilir." ifadeleri yer aldı.

Piyasaların önünde ağustos ayı enflasyon verileri ve 13 Eylül’de yapılacak Merkez Bankası PPK toplantısı var. Analistlere göre, dolar kurundaki yükselişin enflasyona esas etkisi eylül ayı verilerinde görülecek. Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump ve yaptırımlara ilişkin gelişmeler de yakından izlenecek.

Yurt içi piyasalarda bugün ise TCMB'nin kapasite kullanımı raporu izlenecek.


Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,548 µs