En Sıcak Konular

Dolar/TL'de sert düşüş

31 Ağustos 2018 09:46 tsi
Dolar/TL'de sert düşüş Dün uluslararası piyasada 6.80 seviyesine kadar çıkan ve bu sabah 6.60'ın üzerinde açılan dolar/TL, 6.39 seviyelerine kadar geriledi.

Dolar/TL'de sert düşüş

DÜNYA 

Dün uluslararası piyasada 6.80 seviyesine kadar çıkan ve bu sabah 6.60'ın üzerinde açılan dolar/TL, 6.39 seviyelerine kadar geriledi.

Yurtiçi piyasaların dün tatil olduğu günde 6.80 seviyelerine tırmanan, bu sabah ise serbest piyasada 6.60'nın üzerinde işlem gören dolar/TL'de aşağı yönlü hareket hız kazandı. Kur yüzde 4'e yakın geri çekilmeyle 6.39 seviyelerine indi.

Dolar/TL saat 09:30 itibariyle 6.3940 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda euro/TL ise 7.46 seviyesinde.

Gelişen ülke paralarındaki değer kaybının baskısını hissederek zayıflayan TL’deki düşüş kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türk bankalarıyla ilgili yaptığı açıklama ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci’nin görevinden ayrıldığı haberleriyle hızlandı. Gelişen ülke paralarındaki düşüşte Arjantin Merkez Bankası'nın rekor faiz artırıma gitmesi etkili oldu.

Yatırımcı güveninin sarsıldığı ve para piyasalarındaki krizin derinleştiği Arjantin’de Merkez Bankası dün ülkenin parası pezonun tepetaklak olmasından sonra bir kez daha faiz silahını çekti. Pezonun dolar karşısında rekor düşük seviyeye inmesi üzerine Merkez Bankası yılın beşinci faiz artırımını yaptı ve gösterge faizi yüzde 45 seviyesinden yüzde 60’a yükseltti. Böylelikle Arjantin dünyada en yüksek faiz veren ülke konumuna geldi.

Mevduat hesaplarına vergi düzenlemesi 

Öte yandan bu sabah mevduatlardaki vergide değişikliğe gidildi. TL vadeli mevduatlar için vergi oranı düşürülürken, döviz vadeli mevduatlarda artırıldı. Vadeli mevduat hesaplarından alınan vergi ve stopaj oranlarında 3 ay sonra yeniden eski oranlar kullanılacak.

Bugün yurt içi piyasalarda açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında Euro Bölgesi enflasyon ve işsizlik rakamı, ABD tarafında ise tüketici güven endeksi verisi takip edilecek. 


Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,824 µs