En Sıcak Konular

Türkiye için rehber hazırlıyor!

15 Mayıs 2019 08:45 tsi
Türkiye için rehber hazırlıyor! ABD'li danışmanlık şirketi McKinsey, Türkiye’de dönüşüm için aksiyon odaklı bir rehber hazırlamak üzere çalışmalara başladı.

Türkiye için rehber hazırlıyor!

DÜNYA 

ABD'li danışmanlık şirketi McKinsey, Türkiye’de dönüşüm için aksiyon odaklı bir rehber hazırlamak üzere çalışmalara başladı.

McKinsey’nin, dünyada dijitalleşme ve otomasyonun iş dünyası ve mesleklere olan etkileriyle ilgili yaptığı araştırmaya göre, dünyada çalışanların yüzde 3-14’üne denk gelen 75 ila 350 milyon kişinin yeni iş bulabilmek için farklı yetenekler kazanması gerekiyor. Gelecek 11 yılda küresel ölçekte 400 - 800 milyon arasındaki iş, otomatize olacak. Bu alanlarda çalışanlar dönüşüme ayak uyduramazsa işsiz kalacak.

McKinsey’nin araştırmasına göre, 2015-2030 yılları arasında küresel tüketim 23 trilyon dolar artacak ve 2025’e dek tüketici sınıfına 1 milyar insan daha dahil olacak. Bu da dayanıklı ev aletleri, eğlence, finansal hizmetler, telekomünikasyon, konut, sağlık hizmetleri ve eğitim alanlarında küresel çapta 300-350 milyon yeni iş olanağı yaratılacak.

Yaşlanan nüfus da mesleklerin şekillenmesinde önemli bir etken. 2030’da 2014’e göre, 65 yaş ve üzeri 300 milyon daha fazla kişi olacak. Bu doğrultuda McKinsey, küresel çapta doktor, hemşire, bakıcı gibi profesyonellere ihtiyacın artacağını ve sağlık hizmetleri ve ilgili sektörlerde, 2030’a dek 80-130 milyon yeni iş yaratılacağını öngörüyor.

Konut ve altyapı önem kazanacak
McKinsey’nin araştırmasına göre, yaşanan teknolojik dönüşüm de beraberinde yeni iş imkanları getirmeye devam edecek. Şirket verilerine göre, 2015-2030 yıllarında teknoloji yatırımları yüzde 50’den fazla artacak. Bu yatırımın yarısı ise IT hizmetlerine yapılacak. Bu da 2030’a dek bu alanda 20-50 milyon yüksek maaş getiren iş olanakları yaratılmasını sağlayacak. Zorlu değişim dönemine rağmen gelecek farklı fırsatlar ve gelişim alanları sunuyor. Teknoloji, hizmet sektörü, enerji, yaşlı bakımı, altyapı ve inşaat sektörlerinde işgücüne duyulan ihtiyaç artacak.
İş olanaklarına pozitif etki eden bir diğer güçlü sektör ise konut ve altyapı. Bunun karşılanması için yıllık 2.5 trilyon dolar olan yatırımların yıllık 3.3 trilyon dolara yükseltilmesi gerekiyor. Bu yatırım, mühendislik, mimari, ahşap işçiliği, makine operatörlüğü gibi alanlarda minimum 80 milyon, maksimum 200 milyon yeni iş yaratmak anlamına geliyor.

Türkiye'nin geleceği için rehber hazırlıyor!

ABD'li danışmanlık şirketi McKinsey, Türkiye’de dönüşüm için aksiyon odaklı bir rehber hazırlamak üzere çalışmalara başladı. Şirketin bugün duyurduğu çalışma, McKinsey Global Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirecek ve dijitalleşmenin 2030 yılındaki Türkiye'nin iş gücü üzerindeki etkilerine odaklanacak.

Türkiye'de 250 kişilik bir ekiplerinin olduğunu söyleyen McKinsey Ülke Direktörü Can Kendi, "Türkiye’de kamunun doğru sektörlere, yükselen yeteneklere odaklanması lazım” dedi.

Dijitalleşme ve otomasyonun iş dünyası ve mesleklere olan etkileri ve bu dönüşümün nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda araştırmalar yürüten kuruluş, bu yılın ikinci yarısında sonuçlanması beklenen çalışmasıyla Türkiye genelinde ve sektörler bazında veriye dayalı ve karşılaştırmalı olarak mevcut durumu ve beklentileri belirleyecek, somut aksiyona dönük inisiyatifleri ortaya koyacak.


Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,255 µs