En Sıcak Konular

Döviz mevduatında rekor seri sona erdi

30 Ocak 2020 16:57 tsi
Döviz mevduatında rekor seri sona erdi Geçtiğimiz hafta 197 milyar doları aşarak yeni bir rekor kıran yurt içi yerleşiklerin döviz hesapları bu hafta yüzde 0,4'lük düşüşle 196 milyar dolara geriledi. Son bir haftada dolar hesaplarında 1 milyar 335 milyon dolar satış gerçekleşti.

Döviz mevduatında rekor seri sona erdi

DÜNYA 

Geçtiğimiz hafta 197 milyar doları aşarak yeni bir rekor kıran yurt içi yerleşiklerin döviz hesapları bu hafta yüzde 0,4'lük düşüşle 196 milyar dolara geriledi. Son bir haftada dolar hesaplarında 1 milyar 335 milyon dolar satış gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.Yurt içi yerleşiklerin döviz hesaplarında artış trendi son buldu.

17 Ocak ile biten haftada 197 milyar 122 milyon dolara yükselen ve rekor kıran yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı, 24 Ocak haftasında yaklaşık 810 milyon dolar geriledi ve 196 milyar 306 milyon oldu. Söz konusu tutarın 121 milyar 526 milyon dolarını yurt içinde yerleşik gerçek kişiler, 74 milyar 780 milyon doları da yurt içinde yerleşik tüzel kişilerin mevduat hesapları oluşturdu.

Yurt içi yerleşikler dolar sattı, euro aldı

Döviz hesaplarındaki değişim dolar hesaplarında gerçekleşen çözülmeden kaynaklandığı görüldü.

Gerçek kişilerin mevduat ve katılım bankalarındaki dolar hesapları bir haftada 520 milyon dolar erirken; tüzel hesaplardan ise 815 milyon dolarlık çıkış görüldü. Böylece dolar hesaplarındaki 1 haftalık değişim 1 milyar 335 milyon dolar oldu. Dolar hesaplarında çözülme yaşanırken euro hesaplarında ise artış yaşandı. Euro hesaplarındaki döviz bakiyelerinin dolar karşılığı 351 milyon dolar artış kaydetti. 

Toplam mevduat 18 milyar lira arttı

Bankacılık sektöründeki toplam mevduat (bankalararası dahil) ise 24 Ocak ile biten haftada 18 milyar 531 milyon 240 bin lira artarak 2 trilyon 630 milyar 379 milyon 558 bin liradan, 2 trilyon 648 milyar 910 milyon 793 bin liraya ulaştı. Bu dönemde bankalardaki TL cinsi mevduat 1 trilyon 259 milyar 814 milyon 990 bin liraya, yabancı para (YP) cinsinden mevduat ise 1 trilyon 284 milyar 672 milyon 564 bin lira oldu.  



Bu haber 1,469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,788 µs