En Sıcak Konular

TCMB: Ekonomide toparlanma sürdürülebilir hale gelecek

5 Mart 2020 12:39 tsi
TCMB: Ekonomide toparlanma sürdürülebilir hale gelecek TCMB, son verilerin ekonomik aktivitede toparlanmaya işaret ettiğini, devam eden dezenflasyon süreci ve finansal şartlarda iyileşmenin ekonomik toparlanmanın sürdürülebilir hale gelmesine yardım etmesinin beklendiğini bildirdi.

TCMB: Ekonomide toparlanma sürdürülebilir hale gelecek

DÜNYA 

TCMB, son verilerin ekonomik aktivitede toparlanmaya işaret ettiğini, devam eden dezenflasyon süreci ve finansal şartlarda iyileşmenin ekonomik toparlanmanın sürdürülebilir hale gelmesine yardım etmesinin beklendiğini bildirdi.

Yatırımcı, ekonomist ve analistlerle gerçekleştirdiği Yatırımcı Toplantısı'nda bir sunum yapan TCMB, ekonominin 2019'un son çeyreğinde toparlanma gösterdiğini, çeyrek dönemdeki büyümede en büyük yönlendiricinin tüketin olduğunu, yatırım talebinin de iyileşme gösterdiğini belirtti.

TCMB, iç talebin yıllık büyümenin ana yönlendiricisi olduğunu da ifade etti. Ekonomik aktivitede toparlanmanın 2020 ilk çeyrekte de devam ettiğine işaret eden TCMB, imalat sekötründe istihdam ve yatırım görünümünde iyileşmenin genele yaygın olduğunu vurguladı.

Reuters: Kredi taleplerine karşı tedbirler uygulanabilir

Dünkü toplantıyla ilgili bir derleme servis eden Reuters, toplantıya katılan yatırımcıların ihtiyaç kredilerindeki talep patlamasına karşı alınan tedbirlerin en kısa sürede hayata geçirilebileceği yönünde mesajlar aldığına işaret etti. TCMB'nin Yatırımcı Toplantısı'nda şu değerlendirmelere yer verildi:

"Son veriler ekonomik aktivitede toparlanmanın devam ettiğine işaret ediyor. Ekonomik toparlanmanın devam eden dezenflasyon süreci ve finansal şartlarda iyileşmenin yardımı süre sürdürülmesi bekleniyor. Kredi büyümesinde ve bileşiminde gelişmeler dış denge ve enflasyona etkileri için yakından takip ediliyor.

Cari işlemler dengesinde ılımlı bir rotayı sürdürmek, makroekonomik politika karışımının kritik bir ögesi olarak değerlendirildi. Enflasyon bekleyişlerine, iç talep şartlarında ve üretici fiyatlarında gelişmeler çekirdek enflasyon göstergelerinde ılımlı bir trende katkı yaptılar.
Enflasyonun izlediği yörünge genel olarak yıl sonu enflasyon projeksiyonları ile paralel olarak değerlendirildi.

Cari para politikası duruşu öngörülen dezenflasyon patikası ile tutarlı olmaya devam ediyor. Sürdürülebilir bir dezenflasyon sürecini devam ettirmek ülke riskini düşürmeyi, uzun vadeli faizleri düşürmeyi ve güçlü ekonomik toparlanmayı başarmak için anahtar, önemli bir faktör"


Bu haber 1,305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,019 µs