En Sıcak Konular

Piyasalarda aşırı oynaklık sürüyor

6 Mart 2020 09:35 tsi
Piyasalarda aşırı oynaklık sürüyor İdlib'de gece yarısı başlayan ateşkes, koronavirüs ile ilgili gelişmelerin izleneceği yeni güne 6,11 seviyesinden başladı. Dünya borsalarındaki aşırı oynaklık devam ediyor. Güvenli liman altında son bir haftalık artış 100 doları geçti.

Piyasalarda aşırı oynaklık sürüyor

DÜNYA 

İdlib'de gece yarısı başlayan ateşkes, koronavirüs ile ilgili gelişmelerin izleneceği yeni güne 6,11 seviyesinden başladı. Dünya borsalarındaki aşırı oynaklık devam ediyor. Güvenli liman altında son bir haftalık artış 100 doları geçti.

Piyasalarda hareketli günlerin yaşandığı hafta bugün kapanıyor. Global finans piyasalarında koronavirüs salgını ve salgının etkileri tek gündem olarak karşımıza çıkıyor. Yurt içinde ise dün Rusya ile yapılan görüşmeler neticesinde gece yarısı İdlib'de başlayan ateşkesin piyasalar üzerindeki etkisi izlenecek.

Oldukça yoğun geçen haftanın son gününde dolar/TL kuru güne 6,11 seviyelerinden başladı. Euro/TL, 6,86'ın üzerinde değerleniyor.

Altın fiyatları bir haftada 100 dolar yükseldi

Koronavirüste hasta sayısının 100 bine dayanması ve salgının piyasalar üzerindeki olumsuz etkisinin her geçen gün daha da fazla hissedilmesi güvenli liman altın fiyatlarında yükselişe neden oluyor. Dünya borsalarındaki alırı oynaklık ve Fed'in faiz hamlesi sonrasında ABD tahvillerinde faizler tarihin en düşük seviyelerine düşmesi altına olan talebi artırıyor.Hafta başında 1580 dolar seviyesindeki spot altının ons fiyatı bu sabah saatlerinde 1678 dolarseviyesinde.

ABD borsalarında aşırı oynaklık sürüyor

ABD borsalarındaki dalgalı hareketler dün de devam etti. Bir gün önce yüzde 4'ü aşan kazanımlar dün geri alındı. S&P 500 yüzde 3,39, Dow Jones yüzde 3,58, Nasdaq ise yüzde 3,1 geriledi. ABD borsalarındaki sert düşüşlerin etkisiyle bu sabah Asya borsalarında da kayıplar yaşanıyor. Çin borsaları yüzde 1 civarında düşerken; Japonya'da Nikkei 225'de eksiler yüzde 3'ü geçti. Güney Kore KOSPI endeksindeki hisse senetleri yüzde 2,5 değer kaybetti.

Trump: ABD ekonomisi virüsten darbe alabilir

ABD Senatosu hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Parti’nin desteğiyle koronavirüse karşı mücadeleye 8,3 milyar dolar kaynak ayrılmasını içeren paketi kabul etti.  Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, ABD ekonomisinin koronavirüs salgınından darbe alabileceğini, ancak er geç bu zorluğu da geride bırakacaklarını söyledi.


Bu haber 1,304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,912 µs