En Sıcak Konular

Salgın döneminde çalışma ve işsizlik hakkında merak edilenler bu kitapta

21 Mayıs 2020 12:59 tsi
Salgın döneminde çalışma ve işsizlik hakkında merak edilenler bu kitapta Uzun yıllar iş ve sosyal güvenlik hukuku konularında çalışmalar yapan, akademik çalışmaları yanında uygulamaya dönük birikimini ulusal basında köşe yazıları ve televizyon programlarında yorumlayan, alanında eğitimler ve danışmanlıklar veren E. SGK Başmüfe

Salgın döneminde çalışma ve işsizlik hakkında merak edilenler bu kitapta

http://adiyamandahalkinsesi.com/

 Kurt çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada "Coronavirusün ekonomik etkilerinin azaltılması amacıyla 7226, 7243 ve 7244 sayılı kanunlarla düzenlemeler yapılmıştır. Coronavirüs sürecinde işletmelerde faaliyetin tamamen veya kısmen durması nedeniyle personel politikalarının ne şekilde yürütülmesi gerektiği konusunda tereddütler yaşanmakta, iş yerlerinde iş yeri kurumsal kültürü ve her bir çalışanın bireysel durumu ve talebine göre istihdama yönelik ekonomik önlemler alınabilmektedir.

Buna göre evden/uzaktan çalışma, yıllık izin, ücretli idari izin, ücretsiz izin, kısmi süreli çalışma, yarım çalışma, esnek çalışma, denkleştirme çalışması, kısa çalışma uygulaması ve telafi çalışması gibi yöntemlerle bu zor günlerde istihdam politikalarının işletilmesi mümkündür."

Kurt hazırladığı kitapta "özellikle coronavirüsle birlikte hayatımıza giren işsizlik ödeneği, ücret garanti fonu, kısa çalışma, ücretsiz izin, fesih yasağı, yarım ücret, evden çalışma, telafi çalışması, denkleştirme çalışması ve işyerlerinde Covid-19 kapsamında alınacak iş sağlığı ve güvenliği önlemleri gibi konuları ayrıntılı olarak soru-cevaplarla açıklıyor.

Birçok sorunu cevabını kitapçıkta bulacaksınız Hazırladığı kitapla ilgili olarak "Ayrıca, aşağıdaki sorulara benzer 250 sorunu yanıtı bulabilirsiniz. Covid-19 Salgın Sürecinde İşverenler ne yapmalı? kısa çalışma ödeneğinde hangi şartlar var? İşçi kısa çalışmayı kabul etmeyebilir mi? Kısa çalışmada işçiye yapılacak ödemenin tutarı nasıl hesaplanacak? Kısa çalışma ödeneğinde maaş farkı verilebilir mi? 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir mi? Telafi çalışması nedir? İşveren covid-19 sürecinde yıllık izin kullandırabilir mi? Uzaktan/ evden çalışmada nelere dikkat edilmeli? Kimlere Ücretsiz İzinde Nakdi Ücret Desteği Verilecek? Kimileri, işverenin, çalışanları ücretsiz izne çıkarıp çıkaramayacağını; kimileri de işyerinin geçici faaliyetini durdurması halinde maaş alıp alamayacağını merak ediyor. Kronik hastalığı olan ve 65 yaş üzeri çalışanlar da haklarını merak ediyor.

İşte tüm bu soruların yanıtını İstinye Üniversitesi İİSBF Öğretim Üyesi ve Eski SGK Başmüfettişi Doç. Dr. Resul Kurt, "250 soruda Covid-19 Sürecinde İş ve Sosyal Güvenlik" kitabında tek tek yanıtladığını belirtti.



Bu haber 1,375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,940 µs