En Sıcak Konular

Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı

30 Haziran 2020 09:05 tsi
Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı Kısa çalışma ödeneği, çalışmayanlar için nakdi destek ve sözleşme fesih yasağı 1 ay uzatılacak. İşten çıkarma yasağı 17 Temmuzda, kısa çalışma ödeneğine sınırlama olmaksızın başvuru hakkı 30 Haziran itibariyle bitiyordu.

Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı

DÜNYA

DÜNYA/ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak amaçlı olarak zorlayıcı sebep ilanına ilişkin sürenin ve işçi çıkarmayı yasaklayan düzenlemenin 1 ay uzatıldığını açıkladı. Çalışmayan ve yasa öncesi işten çıkarılanlar için nakdi desteğin süresi de 1 ay uzatıldı. İşveren kesimi sürenin en az 3 ay uzatılmasını talep ediyordu. Geniş bir kesim de 2020 boyunca kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayı talep etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Türkiye'nin COVID-19 salgını döneminde Türkiye'nin sağlık alanında olumlu ayrıştığını, ekonomik olarak da güçlü bir seviyede bulunduğunu belirtti.

Erdoğan “Haziran ayıyla ilgili öncü veriler, ekonominin çok güçlü bir toparlanma sürecinde olduğunu gösteriyor. Haziran ayının ilk üç haftasında ihracatımız artış gösterdi. Turizm sektörünün en azından bir kısmını kurtarmak için çalışıyoruz. Bu alanda da müjdeli haberler bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Kısa çalışma ödeneği, çalışmayanlar için nakdi destek ve sözleşme fesih yasağı 1 ay uzatılacak. İşten çıkarma yasağı 17 Temmuzda, kısa çalışma ödeneğine sınırlama olmaksızın başvuru hakkı 30 Haziran itibariyle bitiyordu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun ek 2'nci maddesi ile geçici 23'üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde Kovid-19 nedeniyle 30 Haziran 2020 tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, yeni bir başvuru ve uygunluk tespiti yapılmasına gerek bulunmaksızın daha önce kısa çalışmadan yararlanan aynı işçiler için ve aynı şartları aşmamak kaydıyla bu kararın yayımlanma tarihi öncesinde kısa çalışma uygulaması biten iş yerleri bakımından 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren, bu kararın yayımlandığı tarihte kısa çalışma uygulaması devam eden iş yerleri bakımından ise kısa çalışma bitiş tarihinden başlamak üzere bir ay uzatıldı.




Bu haber 2,233 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,643 µs