En Sıcak Konular

Nasıl iş, nasıl eleman aranıyor anketi

3 Nisan 2012 19:01 tsi
Nasıl iş, nasıl eleman aranıyor anketi Bağcılar'da bin 532 vatandaş ve 500 işverenle yüz yüze görüşülerek bir araştırma yapıldı. Araştırma ile vatandaşların nasıl bir iş, işverenin ise nasıl bir eleman aradığı tespit edilmeye çalışıldı.

Nasıl iş, nasıl eleman aranıyor anketi
Haber7

Bağcılar'da bin 532 vatandaş ve 500 işverenle yüz yüze görüşülerek bir araştırma yapıldı. Araştırma ile vatandaşların nasıl bir iş, işverenin ise nasıl bir eleman aradığı tespit edilmeye çalışıldı.

Araştırmanın en dikkat çeken bölümü ise üniversite mezunlarının yaklaşık yüzde 30’unun CV hazırlamayı bilmediğini ifade etmesi oldu.
 
Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Halk Eğitim Merkezi, iş arayanları ve işverenleri ortak noktada buluşturmaya yönelik “Mesleğimi Seçiyorum” isimli bir proje hazırladı.
 
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından fon desteği sağlanan proje ile iş arayanların profili ile işverenlerin hangi vasıflara sahip eleman aradıkları belirlendi. Toplam 78 bin 875 TL bütçeli projenin 74 bin 931, 25’lik kısmı İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından, 3 bin 943,75 TL’lik kısmı da Bağcılar Belediyesi tarafından karşılandı.
 
GENAR Araştırma Şirketi tarafından yapılan saha araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Bağcılar’ın 22 mahallesinde, hem yerel halka hem de işverenlere yönelik yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla açıklandı. Araştırma kapsamında meslek eğitimi almak isteyen 16-60 yaş aralığında bin 532 kişi ile 20’nin üzerinde kişi istihdam eden 500 işverene anket uygulandı.
 
Programa, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, İŞKUR İstanbul İL Müdürü Muammer Coşkun, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ve çok sayıda davetli katıldı.
 
“İnsana kazandırılan her beceri, toplumun da gelişmesine katkı sağlayan önemli unsurlardan biridir” diyen Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, “Mesleğimi Seçiyorum Projesi, gerek kaymakamlığın, gerek belediyenin gerekse yetişkin eğitimi ile ilintili tüm kurumların eğitim hizmetlerinde seçme hakkını insanlara tanıdığı özel bir projedir” dedi.
 
İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muhammer Coşkun, projenin çok isabetli olduğunu ifade etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise yaptığı konuşmada, kaynakların daha verimli kullanılması için hem iş arayan hem de işveren için taleplerin doğru tespit edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. “Bundan sonra meslek edindirme kurslarını bu araştırmanın sonuçlarını esas alarak açacağız” diyen Çağırıcı, projeye fon desteği sağlayan İstanbul Kalkınma Ajansı’na da teşekkür etti.
 
İŞ GARANTİLİ KURSLAR TERCİH EDİLİYOR
Araştırmanın özellikle iş arayan vatandaşlarla ilgili bölümü ilginç veriler içeriyor. Araştırmada, “Bir meslek kursu ne gibi özellikler taşıdığı takdirde katılmak istersiniz?“ sorusuna ankete katılan vatandaşların yüzde 41.3’ü “İş garantisi verirse” cevabını verdiği görülüyor. Aynı soruya, “İlgi alanıma uygun olursa” diyenlerin oranı ise yüzde 20.3.
 
Araştırma sonuçlarına göre en fazla ilgiyi bilgisayar kursunun gördüğü dikkat çekiyor. “En son eğitimini aldığınız kursun adı?” sorusuna ankete katılanların yüzde 31.9’unun “bilgisayar kursu” cevabı verdiği görülüyor. İkinci sırada ise yüzde 12.1 ile “kuaför ve güzellik kursu” geliyor.
 
ÜNİVERSİTE MEZUNLARI DA CV HAZIRLAMAYI BİLMİYORLAR
 
Yapılan araştırmanın ortaya çıkardığı en dikkat çeken sonuçlardan birinin ise “CV (Özgeçmiş formu) hazırlamayı biliyor musunuz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 52.3’ünün “Hayır” cevabını vermesi oldu. Bu sonuçtan daha dikkat çeken bir başka detay ise üniversite mezunu olduğunu ifade edenlerin de yüzde 27.7’sinin CV hazırlamayı bilmediğini ifade etmesi oldu.
 
Dikkat çeken bir diğer veri ise “Çalışmanız durumunda aylık en az ne kadar maaş beklentiniz olur?” sorusuna, yüzde 62.6’lık bir bölümü “1000-1500 TL arası” şeklinde cevap verdi. Dikkat çeken bir diğer veri ise aynı soruya, ankete katılanların yüzde 23.5’lik bir oranla, “asgari ücret” seçeneğini seçmesi oldu.
 
ÜCRET TEMEL PROBLEM…
Araştırma sonuçlarına göre işçi ve işveren arasında en temel sorunların başında “ücret politikası”nın geldiği görülüyor. İşverenlerin yüzde 34’ü “çalışanlarla karşılaşılan en önemli zorluk”un “ücret” olduğunu ifade ediyor. Yine ankete katılan işverenlerin yüzde 51.4’ü de işten ayrılmaların en önemli sebebi olarak düşük ücreti gösteriyor.
 
İLK VE ORTA ÖĞRETİM MEZUNLARI ARANIYOR
Ankete katılan işverenlerden yüzde 31.7’si yeni istihdamda bulunmak istediğini ifade ediyor. Araştırmada dikkat çeken bir diğer veri ise tercih edilen eğitim durumu… Ankete katılan işverenler istihdam için yüzde 42.2 oranında ilköğretim, yüzde 42 oranında da orta öğretim mezunu tercih ettiğini ifade ediyor.
v



Bu haber 1,401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,687 µs