En Sıcak Konular

Sosyal Yardımlaşma Vakfı calışanı memur olmak istiyor

19 Mart 2013 10:54 tsi
Sosyal Yardımlaşma Vakfı calışanı memur olmak istiyor Türkiye'de faaliyet gösteren 973 Sosyal Yardımlaşma Vakfı Fonu'nun 30 bin personeli işe alınırken, devlet memurlarında aranan genel şartlar yanında, görevin niteliğine göre; 4 yıllık yükseköğrenim, kamu personeli seçme sınavı puanı, yabancı dil ve bilgi

Sosyal Yardımlaşma Vakfı calışanı memur olmak istiyor

 

Posta 

Türkiye'de faaliyet gösteren 973 Sosyal Yardımlaşma Vakfı Fonu'nun 30 bin personeli işe alınırken, devlet memurlarında aranan genel şartlar yanında, görevin niteliğine göre; 4 yıllık yükseköğrenim, kamu personeli seçme sınavı puanı, yabancı dil ve bilgisayar bilgisi gibi şartlara tabi tutuluyor. Memur gibi işe alınan, memur gibi görev yapan ama işçi statüsünde çalışan vakıf görevlileri kadro istiyor
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kamuoyunda fak-fuk fonu (fakir fukara fonu) adıyla bilinen sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik fonunda toplanan kaynağı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni olarak dağıtmak üzere çalışıyor. Vakıflar; illerde vali, ilçelerde kaymakamların başkanlığında faaliyet gösteriyor. Vakıfların koordinasyonu, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün taşra faaliyetleri kapsamında yürütülüyor. Türkiye’de 973 vakıf bulunuyor. Bu vakıflarda görev yapan yaklaşık 30 bin çalışan da kamu kurumlarındaki sözleşmeli personel ve işçiler gibi kadroya alınmak istiyor.
Vakıfların faaliyetleri
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları her kademedeki çalışanıyla ihtiyaç sahiplerine asli görevleri kapsamında; gıda, kömür, barınma ve parasal yardımlar sağlıyor. Vakıflar bu gibi asli görevleri yanında, mevzuat değiştikçe devletin yüklendiği sosyal sorumluluklarla ilgili faaliyetleri de yürütüyor. 2022 sayılı yasa kapsamında gerçekleşen faaliyetler şöyle sıralanıyor:
- 65 yaş aylığı
- Engelli aylığı
- Engelli yakını aylığı
- Evde bakım aylığı bağlanması işlemleri
- Genel Sağlık Sigortası uygulamasında gelir tespiti işlemleri
- Eğitim, yaş ve sağlık durumuna göre yapılan şartlı sağlık ve eğitim yardımları. Vakıfların ayrıca, terörle mücadele ve doğal afet gibi özellikli durumlarda da yardım yapma görevi bulunuyor.
Genel Sağlık Sigortası gelir tespiti
1 Ocak 2012’den itibaren Genel Sağlık Sigortası uygulamasına başlandı. Genel Sağlık Sigortası, ülkede yaşayan her vatandaş için zorunlu hale geldi. Genel Sağlık Sigortası primli bir model. Normalde prim ödenerek sağlık yardımı alınması esas. Ancak prim ödeme gücü olmayan vatandaşlar prim ödemeden sağlık yardımı alabiliyor.
Vatandaşların prim ödeme gücü olup olmadığı ‘gelir testi’ yapılarak tespit ediliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca yapılan gelir testi sonucuna göre; ya prim ödeyerek ya da prim ödemeden sağlık yardımı alınıyor. Bu nedenle en büyük sosyal proje olan Genel Sağlık Sigortası uygulamasının en kritik ve hayati işlemini ‘gelir testi’ oluşturuyor. Vakıf çalışanları özellikle genel sağlık sigortası uygulamasının kendilerine büyük yük getirdiğini ve şikayet etmeden insanüstü çabayla çalışmaya devam ettiklerini bu nedenle de memur kadrosuna alınmayı hak ettiklerini belirtiyor.
Vakıf personelinin statüsü
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nda asli görevler için vakıf müdürü, sosyal yardım ve inceleme görevlisi, muhasebeci, büro görevlisi unvanları ile çalışanlar bulunuyor. Ayrıca şoför, hizmetli gibi yardımcı hizmet görevlileri de var. Vakıf personeli belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılıyor. Vakıf çalışanları imzaladıkları sözleşme neticesinde de 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi olarak çalışıyor. Sosyal güvenlik açısından da SSK’lı olarak işçi statüsündeler.
Özel şartlar isteniyor
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf personeli işe alınırken devlet memurlarında aranan genel şartlar yanında, görevin niteliğine göre özel şartlar da belirlenebiliyor. Özel şartlar görevin özelliğine göre eğitim, yaş, tecrübe gibi şartlarla vakıf müdürü, muhasebeci, sosyal yardım ve inceleme görevlisi ile büro görevlisi olmak için 4 yıllık yükseköğrenim şartı, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) puanı, yabancı dil, bilgisayar bilgisi gibi şartlarla belirlenebiliyor.
Memur gibi işe alınan, memur gibi çalıştırılan, ancak işçi statüsünde olan vakıf çalışanları memur kadrolarına geçmek istiyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının çalışanları, memur gibi işe alınıyor. Ama memur gibi iş güvenceleri, memurların yararlandığı sosyal ve mali hakları ve tayin hakları bulunmuyor. Vakıf çalışanlarının iş güvenceleri amirlerinin iki dudağı arasında.
Her an işlerini kaybetme korkuları var. Başka bir ilde çalışan hanımla evlenmeleri halinde, memur gibi eş durumundan tayin şansları yok. Ancak çalıştıkları vakıf ile gidecekleri vakıf arasında ikili görüşmelerle vakıflara transfer olabiliyorlar. Bu da oldukça zor. Vakıf çalışanları da memurlar gibi iş güvencesine kavuşmak, memurun sahip olduğu sosyal ve mali haklara sahip olmak ve eş durumu tayin hakkı talep ediyor.
Memur olmak istiyor
İllerde ve ilçelerde görev yapan;
- Memurlardan daha fazla iş yüküne sahip,
- Halkla iş konusunda memurlardan daha fazla karşı karşıya kalan,
- Memurlarla aynı şartlarla işe giren, iş güvenceleri olmayan,
- Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ancak eş durumundan tayin hakkı dahi bulunmayan ve aile bütünlüğünü sağlayamayan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı çalışanları memur kadrolarına geçmek istiyor.


Bu haber 1,945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,484 µs