En Sıcak Konular

Çalışma Meclisi 9 yıl aradan sonra toplanıyor

28 Mart 2013 11:29 tsi
Çalışma Meclisi 9 yıl aradan sonra toplanıyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Meclisi "taşeron, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi ve istihdam" konularını görüşmek için toplantıya çağırdı

Çalışma Meclisi 9 yıl aradan sonra toplanıyor

 

Dünya 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Meclisi "taşeron, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi ve istihdam" konularını görüşmek için toplantıya çağırdı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalışma Meclisini "taşeron, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi, sendikal örgütlenme, toplu iş sözleşmelerinde yetki, iş sağlığı ve güvenliği ile istihdam" konularını görüşmek için eylül ayında toplantıya çağırdı.
 
Bakan Çelik imzasıyla sosyal taraflara gönderilen yazıda, Bakanlığın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunda Çalışma Meclisinin yılda bir toplanması hükmü yer aldığı belirtilerek, Meclisin çalışma hayatının düzenlenmesi, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı tedbirler alınması, mevcut ve muhtemel meseleler ile çözüm yollarının araştırılması amacıyla toplandığı ifade edildi.
 
"Çalışma hayatının sorunlarına çözüm bulunmasına önemli katkı sağlayacak"
 
Çalışma hayatının tüm yönleriyle değerlendirilmesinde önemli bir araç olan Çalışma Meclisinin faaliyete geçirilmesi ve teknik hazırlıkları yürütmek üzere Çalışma Meclisi Danışma ve Yürütme Kurulu oluşturulduğuna işaret edilen yazıda, şunlar kaydedildi:
"Kurul, ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile sosyal tarafların temsilcilerini katılımıyla mayıs ayında hazırlık toplantısının yapılmasına, eylül ayında da Çalışma Meclisinin toplanmasına karar vermiştir. Çalışma hayatını ilgilendiren ve sosyal tarafların en kapsamlı şekilde temsil edildiği Çalışma Meclisi, önemli bir sosyal diyalog platformu olarak değerlendirilmekte olup, Meclisin tarafların etkin katılımıyla faaliyete geçirilmesinin çalışma hayatının sorunlarına çözüm bulunmasına önemli katkı sağlayacağı düşünülmektedir."
 
Yazıda, sosyal tarafların diyaloğun etkin olarak işletilmesi ve taleplerinin tartışılması amacıyla belirledikleri konularda görüş ve önerileri Bakanlığa iletmeleri istendi.
 
En son 2004'te toplanmıştı
 
İlk toplantısını 1947 yılında yapan Çalışma Meclisi, 1954, 1962, 1965, 1971, 1977, 1984 ve 1992 yıllarında toplandı. En son 2004 yılında "istihdamın artırılması, kayıt dışı işçiliğin önlenmesi ve kıdem tazminatı fonu" konularının sosyal taraflarla görüşüldüğü Meclis, daha önceki yıllarda da asgari ücret, iş kazaları, yıllık ücretli izin, toplu sözleşme grev ve lokavt hakları, istihdam, Kıdem Tazminatı Fonu ve işsizlik sigortası konularını ele almıştı.


Bu haber 1,489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,393 µs