En Sıcak Konular

İnternet hızı 4G teknolojisi ile 20 kat artacak

2 Aralık 2013 10:10 tsi
İnternet hızı 4G teknolojisi ile 20 kat artacak Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 4G lisanslarının verilmesiyle konutlarda internet hızının 1000 Mbps’ye kadar çıkabileceğini belirterek, internetin şimdikinden 20 kat daha hızlı hale geleceğini söyledi.

İnternet hızı 4G teknolojisi ile 20 kat artacak

 

Bugün

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 4G lisanslarının verilmesiyle konutlarda internet hızının 1000 Mbps’ye kadar çıkabileceğini belirterek, internetin şimdikinden 20 kat daha hızlı hale geleceğini söyledi.

Telekomünikasyon dünyasında son günlerin popüler gündemi 4G’ye yönelik bir çıkış da, önde gelen internet servis sağlayıcılarından Superonline Genel Müdürü Murat Erkan’dan geldi. Erkan, önümüzdeki yıldan itibaren 4G lisanslarının verilmeye başlanacağını ve 4G teknolojisi ile Türkiye’de internet hızının 20 kat artacağını vurguladı.

Hedef 1000 MBPS

GSM operatörleri arasında son dönemde 4G polemiği yaşanıyor. Vodafone Türkiye Genel Müdürü Gökhan Öğüt, Türkiye’nin henüz 4G’ye hazır olmadığını açıklamıştı. Turkcell ise buna Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirdiği 4G hız testi ile cevap vermiş ve 300 Mbps internet hızına ulaşmıştı. Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ise 4G meselesini bir adım daha ileri götürerek, şunları söyledi:

“4G lisanslarının verilmesiyle 900 Mbps hızı son kullanıcıya ulaştırmak ve mobilde de kullandırmak için altyapımızı hazırlıyoruz. Bu da şu ankine göre en az 20 kat daha hızlı internet anlamına geliyor. Konutlarda ise 1000 Mbpsy’e kadar çıkacağız. Video indirme ve download uygulamalarında ise 750 Mbps hıza ulaşılacak” dedi.

2 milyar lira yatırım

2008 yılında Turkcell tarafından satın alınan Superonline, son 5 yıldır yatırım hamlesi başlattı. Turkcell’in, 5 yılda internet altyapısına 2 milyar lira yatırdığını belirten Erkan, şöyle devam etti: “32 bin km fiber optik altyapı kurduk. 75 şehrimize ulaştık. Bizim fiber altyapımız diğer şirketler için de kullanılabilir olacak. 5 yıldaki en önemli yatırım fiber altyapı yatırımdır.”

Türkiye’de 4G için yeterli altyapı olduğunu ifade eden Erkan, TTNET ve Superonline gibi iki ana oyuncunun ulaştığı fiber altyapısının 180 bin kilometreye ulaştığını hatırlattı. Turkcell’in farkının bunu evlere kadar götürmesi olduğunu vurgulayan Erkan, fiber abone sayısında 520 bin ev ve işyerine ulaştıklarını söyledi. Türkiye’deki toplam fiber abone sayısı ise 860 bin civarında.

Yeni ekonomiyi şekillendirecek

Murat Erkan, 4G’nin ekonomi üzerinde de önemli etkileri olacağını düşünüyor. Yeni ekonominin buna göre şekilleneceği tespitini yapan Erkan, “Eğitim, turizm, tarım, ulaştırma, finans gibi sektörleri doğrudan etkileyecek. Şirketler bu teknolojiyi operatörlerin desteği ile işlerini geliştirmek ve verimi artırmak için kullanacak. Hatta trafik sorunun çözümü bile bana göre bu teknolojide” dedi.

Avrupa’dan çok daha hızlı

Avrupa’da halen kullanılan 4G’nin Türkiye’deki 3G’ye yakın hızda olduğunu belirten Murat Erkan, burada kurulacak 4G’nin Avrupa’dan çok daha hızlı olacağını vurguladı. Erkan halen 4G’de en fazla yatırımı yapan ülkelerin Japonya, Güney Kore ve ABD olduğunu da söyledi.


Bu haber 1,602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,961 µs