En Sıcak Konular

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hiçbir derde deva olmuyor

3 Aralık 2013 10:57 tsi
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hiçbir derde deva olmuyor Yaşlıların, hamilelerin, kronik hastalık sahiplerinin, salgın hastalıklara yakalananların ve acil tedaviye ihtiyacı olanların kapsam dışında kaldığı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sağlık hizmetinin ön şartı haline geliyor

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hiçbir derde deva olmuyor

Birgün 

Yaşlıların, hamilelerin, kronik hastalık sahiplerinin, salgın hastalıklara yakalananların ve acil tedaviye ihtiyacı olanların kapsam dışında kaldığı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, sağlık hizmetinin ön şartı haline geliyor

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hiçbir derde deva olmuyorOkuyucu Modunu AçYazıyı Büyüt:  
BURCU CANSU ANKARA

“Sağlık hizmeti almayan kalmayacak” şiarı ile başlayan Genel Sağlık Sigortası’nın (GSS) kapsamadığı hizmetleri karşılaması planlanan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) ile ilgili tebliğ, geçen eylül ayında yürürlüğe girdi. Tebliğ ile birlikte, yurttaşların tıpkı kasko yaptırır gibi, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri içi TSS yaptırıp, primlerini düzenli ödemeleri gerekecek.

SİGORTA TEK ŞİRKETİN TEKELİNDE
TSS’den istifade edebilmek için sigorta şirketlerinin Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) ile sözleşme imzalamış olması gerekiyor. Mevcut sistemde sadece Medical Park ile anlaşması olan Mapfre Genel Sigorta bu hizmeti veriyor.
SGK’nin resmi internet sitesinde de reklamı yer alan Mapfre Genel Sigorta’nın “Fark Yok Sigortası”, neredeyse hiçbir hastalığı sigorta teminat paketi içerisinde kabul etmiyor.

60 YAŞ ÜSTÜNE POLİÇE YOK
Fark Yok Sigortası’nın içeriği en çok yoksul kesimleri ve kronik hastalık sahiplerini olumsuz etkileyecek.
Tamamlayıcı Sigorta’ya en fazla ihtiyaç duyan kronik hastalık sahipleri ve 60 yaş üstü yurttaşlar, tamamlayıcı sigorta uygulamasının kapsamı dışında tutuluyorlar.
Sigorta şirketi yetkilileri, gebelerin, kronik hastaların, salgın hastalıklara yakalanan yurttaşların poliçe dışı olduğunu açıkça belirtiyor.
Sağlık Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen salgın hastalıklar poliçe kapsamından çıkartılırken, ayakta tedavi sırasındaki ilaç, tetkik ve malzeme masrafları, gebelikle ilgili yapılacak tüm masraflar ve doğum giderleri, anlaşmalı kurumlar dışında yapılacak tüm tedavi, ambulans, yol, refakatçi ve özel harcama giderleri poliçe dışında bırakılıyor.

PRİMLER CEP YAKIYOR
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında “yatarak ayaktan tedavi” olarak tanımlanan hizmet söz konusu olduğunda, 18-35 yaş arası hastalar 625 TL, 35-50 yaş arası hastalar 780 TL, 51-60 yaş arasındaki hastalar ise 925 TL ödemek zorunda kalacak.
Çalışan anne baba için ise durum daha da zor. 0-6 yaş arası çocukları için 950 TL, 7-17 yaş için 740 TL, bakmakla yükümlü oldukları 51-60 kişiler içinse 1,156 TL ödeme yapacaklar.

***

Tamamlayıcı sigorta teşvik tebliği

Genel Sağlık Sigortası uygulaması ile herkesin sigortalı olarak sağlık hizmeti alabileceği söylense de, 23 Ekim’de Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na teşvik için tebliğ yayınlandı. Önce 12 Ekim’de özel hastane primlerine gelen yüzde 200’lük zam açıklandı. Hemen ardından da, özel sağlık sigortası yapan şirketlerden tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıran yurttaşın özel hastanelerde uygulamaya geçen yüzde 200’lük zamdan etkilenmeyecekleri kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

***

Tamamlayıcı sağlık sigortası

SGK “Tamamlayıcı veya Destekleyici Sağlık Sigortası Uygulamaları”na dair genelgeyi 28 Haziran 2012 tarihinde yayımlandı. Genelgede, “Özel sağlık sigortasının bir türü olan ‘Tamamlayıcı veya Destekleyici Sağlık Sigortası’ genel sağlık sigortasının temel teminat paketi içerisinde yer almayan, kısmen karşılanan, yani cepten ödeme yapılan ya da bireylerin daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti talep ettiği durumlarda devreye giren özel sağlık sigortası türüdür” tanımlaması yapıldı.

***

Salgın hastalıklar kapsam dışında

Şirketin kapsam dışı bıraktığı durumlar:
»“Sağlık Bakanlığı tarafından resmen ilan edilmiş salgın hastalıklar veya Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın herhangi bir yerinde ilan edilen salgın hastalıklara ait her türlü sağlık giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır.
»Poliçe üzerinde yazılı kullanım (6) limitini aşan ayakta tedavi giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır.
»Ayakta tedavi teminatındaki her türlü ilaç, tetkikler için kullanılan malzeme ve kontrast maddeler, malzeme masrafları ve aşı giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır.
»Acil durumlar da dâhil olmak üzere Poliçe üzerinde yazılı Anlaşmalı Kurum ve / veya Kurumlar dışında yapılacak tedavilere ilişkin sağlık giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır.
»Gebelikle ilgili yapılacak tüm masraflar ve doğum giderleri poliçe teminat kapsamı dışındadır.
»Anlaşmasız Şehir içi ve dışı her türlü ambulans ücretleri, yol, gündelik, ikinci refakatçi giderleri, suit oda farkları ve özel harcamalar poliçe teminat kapsamı dışındadır.”


Bu haber 3,195 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,302 µs