En Sıcak Konular

Vizesiz Avrupa için büyük adım

5 Aralık 2013 08:59 tsi
Vizesiz Avrupa için büyük adım Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu vizesiz Avrupa seyahati hakkında Brüksel'de konuşuyor. Geri kabul anlaşmasını imzalama kararı aldık. Uzun zamandır hedeflediğimiz bir noktaydı. Türk halkının beklentileri arasındaydı.

Vizesiz Avrupa için büyük adım

Haber7 


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu vizesiz Avrupa seyahati hakkında Brüksel'de konuşuyor.
Geri kabul anlaşmasını imzalama kararı aldık. Uzun zamandır hedeflediğimiz bir noktaydı. Türk halkının beklentileri arasındaydı. İki buçuk üç yıl içinde büyük çabalar sarf ettik. Şu anda Türk halkının en fazla üç üç buçuk yıl içinde vizesiz olarak AB'de seyahat edebileceğinden mutluluk duyuyorum. Bu en uzun süredir. Meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum göstermiş oldukları iş birliği ruhu nedeniyle.
Çok tarihi bir gün. Türk halkı ve Avrupa için tarihi bir gün. Ankara'da 16 Aralık'ta başlayacak sürecin, en kısa zamanda sonuca ulaşacağını, 2,5 yılı bulmayacak bir sonuç olacağını umuyorum.
Türkiye Avrupa ailesinin bir üyesidir. Gelecek vizyonumuzu ortaya koymaktadır. Bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İki cümle de Türkçe etmek istiyorum.
Bugün gerçekten Brüksel'de tarihi bir günü yaşıyoruz. Üç seneyi aşkın süredir yürüttüğümüz vize muafiyeti konusunda son aşamaya geldik. Bu mutabakat Türkiye'nin vize muafiyeti ile geri kabul anlaşması arasında paralel süreç arasında Türk vatandaşlarına tam vize muafiyeti sağlaması yönünde sürdürdüğümüz kararlılığın sonucudur. Bir çok prosedürel engelleri birlikte aştık.
En geç üç buçuk yıl içinde, tam vize muafiyeti imkanına kavuşacaktır. Bunun resmi ilanını, ilk toplantısını ilk adımını 16 Aralık'ta Ankara'da atacağız ve geri adım anlaşması imzalanacak."
Son geldiğimiz noktayı sayın Başbakan'a ve Bakanlar Kurulu'na geldiğimiz noktayı paylaştık. Tüm gayret gösterenlere teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı olsun diliyorum.


Bu haber 1,422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,904 µs