En Sıcak Konular

Benin'i Türkler inşa edecek

13 Aralık 2013 10:43 tsi
Benin'i Türkler inşa edecek Havalimanı, demiryolu, karayolu, hastaneler ve hidroelektrik santrali gibi pek çok stratejik alanda yatırıma ihtiyacı olan Benin, Türk yatırımcılara teşvik kapılarını açtı.

Benin'i Türkler inşa edecek

Bugün

 

Havalimanı, demiryolu, karayolu, hastaneler ve hidroelektrik santrali gibi pek çok stratejik alanda yatırıma ihtiyacı olan Benin, Türk yatırımcılara teşvik kapılarını açtı. Cumhurbaşkanı Yayi, “Benin’i siz inşa edin. Vizyonunuza güveniyoruz” dedi.

TUS­KO­N’­un iki ül­ke iş adam­la­rı­nı bu­luş­tur­mak için or­ga­ni­ze et­ti­ği et­kin­li­ğe eko­no­mi ba­kan­la­rıy­la bir­lik­te ge­len Be­nin Cum­hur­baş­ka­nı Bo­ni Ya­yi si­ya­se­tin te­me­li­nin ya­tı­rım­dan geç­ti­ği­ni be­lir­te­rek “Be­nin Ku­zey Af­ri­ka­’ya açı­lan bir ka­pı­dır. Bi­ze ya­tı­rım tüm böl­ge ül­ke­le­re ya­tı­rım an­la­mı­na ge­li­r” dedi.

16 bin do­lar bü­yük ba­şa­rı

Tür­ki­ye­’de özel sek­tö­rün ba­şa­rı­sı­nı ka­nıt­la­dı­ğı­nı an­la­tan Ya­yi, şöy­le de­vam et­ti: “Dün­ya eko­no­mi­si zor du­rum­da ol­ma­sı­na rağ­men özel sek­tö­rün ba­şa­rı­sı sa­ye­sin­de Tür­ki­ye eko­no­mi­si çok iyi iler­li­yor.  Ki­şi ba­şı­na dü­şen mil­li ge­li­rin 16 bin do­lar ol­ma­sı bü­yük ba­şa­rı. Ay­nı ba­şa­rı­la­rı Tür­ki­ye ile bir­lik­te Be­nin için de sağ­la­mak is­ti­yo­ruz.” Baş­ta ha­va­yo­lu ol­mak üze­re, de­mir­yo­lu ve ka­ra­yol­la­rı­nın aci­len ye­ni­len­me­si ge­rek­ti­ği­ne dik­kat çe­ken Ya­yi, ener­ji da­ğı­tım şir­ket­le­ri­ne de ih­ti­yaç­la­rı ol­du­ğu­nu söy­le­di. Cumhurbaşkanı “Türk­le­rin mü­hen­dis­lik ve mü­te­ah­hit­lik tec­rü­be­le­sin­den ya­rar­lan­mak is­ti­yo­ruz. Has­ta­ne ve ko­nut­ta da cid­di ek­sik­le­ri­miz var. Ya­tı­rım­da ace­le edi­n” di­ye ko­nuş­tu. Ya­yi, An­ka­ra­’da Sa­man­yo­lu Me­zun­lar Der­ne­ği  işa­dam­la­rı ko­mis­yo­nu­nun dü­zen­le­di­ği iş for­mu­na da ka­tıl­dı.

Fırsat çok

TUS­KON Baş­ka­nı Rı­za­nur Me­ral ise ta­rım, ener­ji, ya­pı, nak­li­ye, mi­ne­ral ve hid­ro­kar­bon alan­la­rın­da bü­yük fır­sat­lar ba­rın­dı­ran Be­nin, Ba­tı Af­ri­ka’ya var­mak için önem­li bir du­rak ol­du­ğu­nu söy­le­di. Me­ral “Be­nin, sun­du­ğu ya­tı­rım teş­vik­le­ri, ba­rış­çıl ik­li­mi ile Tür­ki­ye’den ya­tı­rım­cı­lar için 150 mil­yon bi­re­yin bu­lun­du­ğu Ba­tı Af­ri­ka’ya açı­lan ka­pı ko­nu­mun­da­dır. Or­tak ya­tı­rım­la­rın iki ül­ke bağ­la­rı­nı güç­len­di­re­ce­ği­ni umut edi­yo­ru­m”


Bu haber 1,411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,473 µs