En Sıcak Konular

Vizeyi Türkler kaldıracak

17 Aralık 2013 10:02 tsi
Vizeyi Türkler kaldıracak Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vizesiz girişinin yolunu açan 'Geri Kabul Anlaşması' imzalandı.

Vizeyi Türkler kaldıracak

 

Takvim

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vizesiz girişinin yolunu açan 'Geri Kabul Anlaşması' imzalandı. Anlaşma ile Türkiye, 1980 yılında askeri darbe döneminin sessiz kaldığı vize işkencesine 'dur' diyecek ilk adımı attı. Türk vatandaşları en erken 6 ay, en geç 3.5 yılda vize almadan Avrupa'ya seyahat edebilecek. Bu süreyi, Türkiye'nin ortaya koyacağı performans belirleyecek. 

GÖÇ ALAN ÜLKEYİZ 
Anlaşmaya göre; Türkiye'ye 3 yıllık geçiş süresi tanındı. Bu süreçte hiçbir üçüncü ülke vatandaşı Türkiye'ye iade edilmeyecek. 3 yılın sadece Türkiye'nin hazırlıklarını yapabilmesi için belirlendiğini kaydeden yetkililer, "Türkiye 3 yıldan önce hazır olursa, anlaşma bildirimden 6 ay sonra yürürlüğe konulabilir ve vize muafiyeti ile birlikte başlar" değerlendirmesi yaptı. İmza töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anlaşmayı şu sözlerle değerlendirdi: 
* AB'de vizelerin kalkmasıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Avrupa'ya akın edeceği yönünde bir hava oluşturuluyor. Türkiye artık iş göçü veren değil, yurt dışından bu anlamda göç alan bir ülke oldu. Türkiye kaçılan bir ülke değil, tam aksine dönülen ya da gelinen bir ülke oldu. 
* AB ülkelerinin vize uygulaması 12 Eylül 1980 sonrasında, darbe rejiminin Türkiye'den çıkışları önlemek amacıyla talep ettiği bir uygulamaydı. Şu anda Türkiye'de gerek özgürlükler, gerek ekonomik anlamda böyle bir kaçışı gerektirecek durum kalmadı. 
* Türkiye'de son 11 yılda seyahat kültürü yaygınlaştı. Seyahat özgürlüğü önündeki tek engel olan ekonomik bariyerler de artık aşıldı. 
* 3.5 yılın çok uzun olduğuna inanıyoruz. Bu sürecin kısaltılmasından yanayız. Biz üzerimize düşeni yoğun çalışmayla yapacağız. 


Bu haber 1,673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,302 µs