En Sıcak Konular

Ünlü bankadan şok uyarı

23 Aralık 2013 10:58 tsi
Ünlü bankadan şok uyarı Dünyaca ünlü banka Goldman Sachs aralık ayı yatırım bülteninde yatırımcılarına ‘gelişmekte olan ülkelerden çıkın’ uyarısı yaptı. Banka açıklamasında “Gelişmekte olan ülkeler sizi hayal kırıklığına uğratmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

Ünlü bankadan şok uyarı

 

Hürriyet

Dünyaca ünlü banka Goldman Sachs aralık ayı yatırım bülteninde yatırımcılarına ‘gelişmekte olan ülkelerden çıkın’ uyarısı yaptı. Banka açıklamasında “Gelişmekte olan ülkeler sizi hayal kırıklığına uğratmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

Banka önümüzdeki 5-10 yılık süre içinde gelişmekte olan ülke piyasalarının ciddi anlamda volalite riski taşıdığını belirtti. Banka yatırımcılarına gelişmekte olan ülkelerde yatırımlarını asla genişletmemeleri uyarısı da yapıldı. Hatta Goldman Sachs bu ülkelerden çıkılması gerektiğini de söyledi.  

KISA SÜREDE ÖYLE BÜYÜYEMEZLER

Gelişmekte olan ülkelerin piyasalarının nabzını tutan MSCI endeksi bu yıl yüzde 8.4 düştü. Haziran ayında yıllık olarak düşüş yüzde 17 seviyesindeydi fakat düşüş daha sonra toparlanarak yüzde 8.4’e kadar indi.  

Goldman Sachs bülteninde gelişmekte olan ülke ekonomilerinde 2003-2007 arasındaki hızlı yükselişin bir daha tekrar edemeyeceğini belirtirken bu ülkelerin büyümelerini tekrar rayına oturtabilmeleri için çok zaman geçmesi gerektiğini de ifade ediyor.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE NEDİR?

Türkiye, Singapur, Malezya ve Brezilya gibi ülkeler gelişmekte olan ülkeler olarak kabul ediliyor. Bu ülkelerin piyasaları genel olarak Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) piyasalara süreceği sıcak paraya bağlı olarak yükselip, düşüyor. Fed’in tahvil alım programını yılbaşında aylık 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşürme kararı alması sonrasında gelişmekte olan ülke piyasalarının ciddi anlamda etkilenmesi bekleniyor.    


Bu haber 1,440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    23,337 µs