En Sıcak Konular

Türkiye’nin sağlık turizmi büyüyor, hasta sayısı ve gelir artıyor

24 Aralık 2013 09:38 tsi
Türkiye’nin sağlık turizmi büyüyor, hasta sayısı ve gelir artıyor Sağlık turizmine yönelik Türkiye’ye ziyaretlerde artış sürüyor. TÜİK verilerine göre, 2010’da tedavi amacıyla Türkiye’ye gelen yabancıların sayısında yaşanan düşüşün ardından, 2011 ve 2012’te sağlanan yükseliş, 2013’te de devam edecek.

Türkiye’nin sağlık turizmi büyüyor, hasta sayısı ve gelir artıyor

 

Dünya 

 Sağlık turizmine yönelik Türkiye’ye ziyaretlerde artış sürüyor. TÜİK verilerine göre, 2010’da tedavi amacıyla Türkiye’ye gelen yabancıların sayısında yaşanan düşüşün ardından, 2011 ve 2012’te sağlanan yükseliş, 2013’te de devam edecek. Sağlık nedeniyle Türkiye’de tedavi olmak amacıyla gelen yabancıların sayısı 2013 Eylül ayı itibariyle 130 bin 221 oldu. Geçen yılın tamamında yabancı ziyaretçi sayısı 153 bin düzeyindeydi. Son iki yılın eğilimi devam ederse, bu yılın sonunda sağlık amacıyla Türkiye’ye gelen yabancı sayısı 160-170 bin kişi arasında olacak.

Turizm gelirleri içinde sağlık harcamalarından elde edilen gelirler de artıyor. Türkiye’ye turist olarak gelen vatandaşlar ve yabancılar ile tatilleri-seyahatleri sırasında sağlık harcaması yapanlardan elde edilen gelir tutarı yılın 9 ayı sonunda 547 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. 2012 yılının tamamındaysa gelir seviyesi 627.8 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Son iki yılın trendi, dördüncü dönemde de gerçekleşirse, Türkiye’nin bu alanda elde ettiği gelir tutarı 650 milyon dolar seviyesini geçecek.

Öte yandan, bu yıl uygulanmaya başlanan sağlık turizmi teşviklerinin sonuçları bu yılın sonunda açıklanacak. Sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla, Türkiye’de tedavi olmak için getirilen yabancı hastalardan elde edilen gelirlere, yüzde 50 oranında gelir vergisi indirimi sağlanmıştı.


Bu haber 1,468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,359 µs