En Sıcak Konular

İmalat sanayisinde kapasite kullanımı arttı

26 Aralık 2013 10:17 tsi
İmalat sanayisinde kapasite kullanımı arttı İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı, aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre 2,4 puan artarak yüzde 76 seviyesinde gerçekleşti.

İmalat sanayisinde kapasite kullanımı arttı

 

Haber7

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı, aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre 2,4 puan artarak yüzde 76 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen ve aralık ayında imalat sanayisinde faaliyet gösteren 2 bin 28 işyerinin katılımıyla gerçekleştirilen "imalat sanayisinde kapasite kullanım oranı" çalışması sonuçları açıklandı.
İmalat Sanayisi Kapasite Kullanım Oranı çalışması, imalat sanayisi sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin anket döneminde mevcut fiziki kapasitelerine göre fiilen gerçekleşen kapasite kullanımlarının belirlenmesi amacıyla yapılıyor.
2013 yılı aralık ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı geçen yılın aynı ayına göre 2,4 puan artarak yüzde 76 seviyesinde gerçekleşti. İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,9 puan artarak yüzde 75,9 seviyesine ulaştı.
Mal gruplarına göre kapasite kullanım oranlarında geçen yılın aralık ayına kıyasla kapasite kullanımı, yatırım mallarında 4,1 puanlık artışla yüzde 76,1'e, ara mallarında 3 puanlık yükselişle yüzde 77,8'e, dayanıklı tüketim mallarında 1,8 puanlık artışla yüzde 72,9'e ulaştı.
Aynı dönemde kapasite kullanımı dayanıksız tüketim mallarında 0,2 puanlık artışa yüzde 74, gıda ve içeceklerde 1,3 puanlık yükselişle yüzde 73,4 ve tüketim mallarında 0,7 puanlık artışla yüzde 73,8 oldu.
- "En yüksek kapasite kullanım oranı yüzde 87 ile bilgisayar, elektronik ve optik ürünleri imalatında"
Aralık ayında ikili sektörlere göre en yüksek kapasite kullanım oranı yüzde 87 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı sektöründe gerçekleşti. Bunu yüzde 80,4 ile kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatı sektörü takip etti.
Kapasite kullanım oranı en düşük alanların başında ise yüzde 55,9 ile diğer imalatlar geldi.


Bu haber 1,424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,554 µs