En Sıcak Konular

İnternet kullanımında listenin sonundayız!

26 Aralık 2013 10:18 tsi
İnternet kullanımında listenin sonundayız! Sosyal medya kullanımında ABD'nin ardından dünyada ikinci sırada yer alan Türkiye, bireylerin internet kullanım sıklığı bakımından Avrupa Birliği'nde (AB) listenin en sonunda yer aldı.

İnternet kullanımında listenin sonundayız!

 

Haber7


Sosyal medya kullanımında ABD'nin ardından dünyada ikinci sırada yer alan Türkiye, bireylerin internet kullanım sıklığı bakımından Avrupa Birliği'nde (AB) listenin en sonunda yer aldı.

AA muhabirinin, Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) "2013 Yılı İnternet Erişimi ve Kullanımı" raporundan derlediği bilgilere göre, Türkiye'de 2013 yılında 16-74 yaş grubunda hiç internet kullanmayan birey oranı yüzde 51 olarak belirlendi. Türkiye bu oranla 28 üyeli AB'de (AB28) bireylerin interneti kullanım sıklığı bakımından en kötü karneye sahip ülke oldu.
Türkiye'de "haftada en azından bir kez" internete giren bireylerin oranı yüzde 10, "her gün ya da hemen hemen her gün" girenlerin oranı ise yüzde 30 olarak belirlendi. Ayrıca rapora göre, Türkiye'de hanehalklarının internet erişimi yüzde 49 olarak gerçekleşirken, geniş bant erişim kullananların oranı da yüzde 46 olarak belirlendi.
- AB'de bireylerin yüzde 21'i 2013'te interneti hiç kullanmadı
Raporda AB nüfusunda internet erişimi ve kullanımının yaygın olduğu belirtilirken, AB'de hanehalkının yüzde 76'sının geniş bant internet kullandığı kaydedildi. AB'deki bir çok birey için internet kullanımı düzenli bir aktivite haline geldi. Yüzde 62'lik kesim interneti "her gün ya da neredeyse her gün", yüzde 10'luk kesim ise "en az haftada bir kez" kullanıyor. Diğer yandan AB'de bireylerin yüzde 21'i 2013'te interneti hiç kullanmadı. Bu oran 2007 yılında yüzde 37 seviyesindeydi.
AB'de 2013 yılında e-devlet hizmetlerinin kullanımıyla ilişkili olarak bireylerin yüzde 41'i kamu görevlileriyle etkileşim ya da hizmetlerden faydalanmak için interneti kullandı. E-devlet kullanıcıları tarafından bildirilen bu etkileşimin nedenleri sırasıyla gelir vergisi beyannemeleri, kişisel belgeler, sosyal sigorta yardımı ve yüksek öğretim veya üniversiteye kayıt olarak sıralandı. Üye ülkelerde hanehalkı internet erişim düzeyi yüksek oldu. En fazla internet erişimi düzeyine sahip ülke yüzde 95'le Hollanda oldu. Bunu sırasıyla yüzde 94'le Lüksemburg, yüzde 93'le Danimarka ve İsveç takip etti.
İnternet erişimi düzeyinde en düşük paya sahip ülkeler ise sırasıyla yüzde 54'le Bulgaristan, yüzde 56 ile Yunanistan ve yüzde 58'le Romanya oldu.
- Danimarka, Hollanda, Lüksemburg ve İsveç'te bireylerin yüzde 80'inden fazlası interneti günlük olarak kullanıyor
Bir çok üye ülkede, bireylerin çoğu interneti her gün ya da neredeyse her gün kullanıyor. Bu yıl bireyler bazında Danimarka yüzde 84'le interneti en fazla kullanan ülke oldu. Bu ülkeyi yüzde 83'le Hollanda, yüzde 82 ile Lüksemburg, yüzde 81'le İsveç, yüzde 80'le Finlandiya ve yüzde 78'le İngiltere takip etti.
Raporda, interneti hiç kullanmayanların oranlarına ilişkin de oranlar paylaşıldı. Buna göre Türkiye birey bazında AB ülkeleri arasında yüzde 51'lik oranla bu alanda başı çekiyor. Türkiye'yi yüzde 42'lik oranla Romanya, yüzde 41'le Bulgaristan ve yüzde 36 ile Yunanistan takip etti.
Danimarka'da bireylerin yüzde 85'i interneti kamu yetkilileriyle iletişime geçmek ya da hizmetler hakkında bilgi almak için kullanırken bu ülkenin ardından ardından bu katagoride en fazla orana sahip ülke yüzde 79'la Hollanda ve yüzde 78'le İsveç oldu.


Bu haber 1,298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,804 µs