En Sıcak Konular

70 puan alamazlarsa başarısız sayılacaklar

31 Aralık 2013 11:18 tsi
70 puan alamazlarsa başarısız sayılacaklar Vergi müfettiş yardımcıları, ilk yılın sonunda yapılacak performans değerlendirmesinde 70 puan alamazsa, başarısız sayılacak

70 puan alamazlarsa başarısız sayılacaklar

Dünya

 

Vergi müfettiş yardımcıları, ilk yılın sonunda yapılacak performans değerlendirmesinde 70 puan alamazsa, başarısız sayılacak
Maliye Bakanlığının "Vergi Denetim Kurulu Performans Değerlendirme Sistemi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik", Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. 

1 Ocak 2014'ten itibaren yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre, vergi müfettişi hakkında performans değerlendirmesi yapılabilmesi için ilgili takvim yılında en az 90 gün çalışma şartı aranacak, vergi müfettiş yardımcılarında da aynı süre yardımcılık dönemi itibarıyla dikkate alınacak. Aylıksız izinler, sürenin hesabında dikkate alınmayacak. 

Vergi müfettiş yardımcılarının yardımcılık dönemi, bütün halinde değerlendirilecek, ilk yılın sonunda performans değerlendirmesinde gerekli puanı alamayanlar, yetki sınavında başarılı olamayanlar veya yetki sınavına özürsüz girmeyenler, başarısız sayılacak. 

Yardımcılık dönemi, ilgili maddedeki başarısızlık durumları hariç, göreve başlanılan ilk günden yeterlik yazılı sınavı öncesi değerlendirmeler, yapılan işlere ilişkin veri girişlerinin başkanlıkça onaylanması istenen tarihe kadar olan süreyi ifade edecek. 

Vergi müfettiş yardımcılarının yardımcılık döneminde tabi oldukları temel eğitim, yetki ve yeterlik ile hizmet içi eğitim sınavlarından elde edecekleri başarı derecelerinin performans değerlendirmesinde kullanılması amaçlanacak. 

Yönetmelikle temel eğitim seminer notunun değerlendirilmesinde de birtakım düzenlemelere gidildi. İlgili maddelerdeki oranlara göre, temel eğitim semineri, hizmet içi eğitim sınavı, refakat değerlendirme ve yetki sınavı notlarının dikkate alınması suretiyle hesaplanan puan, başarı derecesini gösterecek. 

Bu madde kapsamında grup başkanları tarafından yapılacak performans değerlendirmesinin sonuçları, takip eden yılın ocak ayı sonuna, vergi müfettiş yardımcılarının değerlendirme sonuçları ise başkanlıkça belirlenecek tarihe kadar veri girişleri yapılarak onaylanacak. 

"Tarhiyat" öncesi uzlaşma komisyonlarında görevlendirilenler, her mükellef başına 0,25 puan alacak, ihbar ve inceleme taleplerini değerlendirme komisyonu üyeleri karara bağladıkları şikayet ya da ihbar dilekçesi başına 0,02 puan alacak ancak bu fıkra gereğince alınacak puanların toplamı bir takvim yılı için 100'ü geçemeyecek. 

Başarı için 70 puan şartı 

Yönetmelik değişikliğiyle vergi müfettiş yardımcılarının başarılı sayılma puanı ve bu puanların hesaplanması noktasında da düzenlemeye gidildi. Vergi müfettiş yardımcılarından ilk yılın sonunda 70 puan alamayanlar, performans değerlendirmesine göre başarısız sayılacak. 

Yönetmelikle ataması yapılan vergi müfettiş yardımcılarının değerlendirilmesi için de geçici madde yöntemi uygulandı. 31 Aralık 2013 itibarıyla ataması yapılanlar için ilgili form ve buna ilişkin puanlamalar kullanılmayacak, bunlar söz konusu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki hükümlere tabi olacak. 

Vergi müfettiş yardımcılarının ilk yılına ilişkin performans değerlendirme formu da yönetmeliğe eklendi. 


Bu haber 1,861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,666 µs